HomeΓΝΩΜΕΣΝ. Λυγερός: Ποιος ο λόγος της επιμονής

Ν. Λυγερός: Ποιος ο λόγος της επιμονής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλο και περισσότερα δεδομένα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, δείχνουν όχι μόνο ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αλλά ούτε και πραγματική θέληση από πλευράς των Σκοπίων, έτσι η αδιέξοδος είναι στην ουσία προγραμματισμένη.

Τα Σκόπια δεν θέλουν να αλλάξουν το απαράδεκτο σύνταγμά τους. Και ξέρουμε ότι το erga omnes για την ονομασία δεν έχει καν νόημα σε επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία σοβαρή βάση για μία διαπραγμάτευση ακόμα και σε θεσμικό επίπεδο. Επίσης δεν υπάρχει καμία πίεση ούτε από το ΝΑΤΟ ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν δικαιολογείται λοιπόν αυτή η επιμονή ενός ΥπEξ που στο τέλος της ημέρας δεν έχει την ικανότητα να αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό.

Αν το όλο θέμα είναι καθαρά ιδεολογικό γιατί δεν μπορεί να αποφύγει το υπόβαθρο ενός ξεπερασμένου παρελθόντος τουλάχιστον να ειπωθεί για να ξέρουμε επιτέλους ποιο είναι το πλαίσιο των παράλογων διαπραγματεύσεων. Διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει πια ελληνική υπόσταση του θέματος. Ας γίνει μια αναγνώριση και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο από το κόμμα του ΥπEξ για να μάθουν και οι ψηφοφόροι του περί τίνος πρόκειται.

Διότι είναι εκτός πλαισίου για την Ελλάδα γενικά και για την Μακεδονία ειδικά. Εάν ο λόγος της επιμονής είναι καθαρά πολιτικός σε προσωπικό επίπεδο, τότε η παραίτηση θα είναι το μόνο αξιόλογο γεγονός της όλης υπόθεσης. Πάντως ο Ελληνισμός έχει επιλέξει να σεβαστεί την ιστορία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση