HomeCity Guide“Οι Ωραίοι έχουν χρέη” στο Πολύκεντρο Νεολαίας

“Οι Ωραίοι έχουν χρέη” στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Του Βύρωνος Κριτζά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νέο βιβλίο του Βύρωνος Κριτζά με τίτλο “Οι Ωραίοι έχουν χρέη” παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Πατάκη, σε συνεργασία με το Πολυκέντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου και το Βιβλιοπωλείο Πολύγραφος μεθαύριο Παρασκευή στις 8 το βράδυ.

Το βιβλίο θα προυσιάσουν και θα μιλήσουν με τον συγγραφέα οι: Βασίλης Μανιάς, οικονομολόγος και Αντώνης Μπερκούτης, εκπαιδευτικός.

Εικονογράφηση: Αχιλλέας Ραζής.

Λίγα λόγια του συγγραφέα:

Tι σχέση μπορεί να έχουν το «Ταξίδι της φάλαινας» των Στέρεο Νόβα, ο «Πεχλιβάνης» του Θανάση Παπακωνσταντίνου και το «Δεν ταιριάζετε σου λέω» του Παντελή Παντελίδη; Φαινομενικά καμία − αλλά για ξανασκεφτείτε το! Απαλλαγμένο από τους διαχωρισμούς ποιοτικού και ευτελούς, για όποιον ξέρει πού να κοιτάξει, το μοντέρνο ελληνικό τραγούδι κρατάει ψηλά και διαγώνια τον πιο ρεαλιστικό καθρέφτη μας. Στο Οι ωραίοι έχουν χρέη, 45 σύντομα κεφάλαια, αφιερωμένα σε ισάριθμα τραγούδια από το 1990 μέχρι το 2017, αναδεικνύουν αυτήν ακριβώς την ιδιότητα των στίχων και της μουσικής, με χιούμορ, ποικίλες εμμονές, προσωπικά και συλλογικά βιώματα, λοξή ματιά. Ένα παιδί μεγαλώνει παρατηρώντας τον κόσμο, μια χώρα καλείται να επαναπροσδιορίσει τις αξίες της και μια λαϊκή τέχνη επιβιώνει πανταχόθεν βαλλόμενη, φωτίζοντας την τρελή μας ζωή.

Ο Βύρωνας Κριτζάς γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1987. Από το 2008 εργάζεται ως δημοσιογράφος και κειμενογράφος, ενώ τον Δεκέμβρη του 2016 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Bob Dylan – 100 τραγούδια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση