HomeHL-9Την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου ζητούν οι συνδικαλιστές

Την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου ζητούν οι συνδικαλιστές

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση με επιστολή τους στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και του επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ έκανε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου ζητώντας την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της επιστολής των αστυνομικών έχει ως εξής:

«Την 08-05-2018 αντιπροσωπία του Δ.Σ. μας επισκέφθηκε το Α.Τ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ηρακλείου. Υπηρεσία που αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η ‘’ βαριά βιομηχανία’’  του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκευθούν ξανά την Χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος.

Στο νησί μας ήδη η τουριστική περίοδος από τα μέσα Απριλίου έχει ξεκινήσει και η συγκεκριμένη Υπηρεσία δεν έχει ενισχυθεί από κάποιον αστυνομικό εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, κάτι που τόσο χρόνια εφαρμόζονταν από την φυσική και πολιτική ηγεσία κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής, ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση για το εάν και το πότε θα γίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας είναι αποκαρδιωτικές.  Από την  πρόσφατη πολυδιαφημισμένη αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών, η νευραλγική αυτή Υπηρεσία ενισχύθηκε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπολειτουργεί και οι κενές οργανικές θέσεις  να παραμένουν πολυάριθμες. Πέραν του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, η υλικοτεχνική υποδομή σε οχήματα και εξοπλισμό δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων κατά την τουριστική περίοδο.      

Με την παρούσα θέτουμε πολιτική και φυσική ηγεσία προ των ευθυνών τους τόσο απέναντι στους συνάδελφους μας και το κύρος του Σώματος, αλλά κυρίως απέναντι στην Κοινωνία μας που απαιτεί την προστασία του κυριότερου και τελευταίου αγαθού που προσφέρει εργασία  στις οικογένειές μας, πριν είναι πολύ αργά και δημοσιεύματα δυσαρεστημένων τουριστών κατακλύσουν τον διεθνή Τύπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση