HomeHL-9Σε κινητοποίηση οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου

Σε κινητοποίηση οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου

Οι διδασκαλικοί σύλλογοι συμμετέχουν στη στάση εργασίας της ΔΟΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και «Ν. Καζαντζάκης» στηρίζουν και συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί με βασικό σημείο αιχμής τη «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας».

Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 11 Μαΐου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (8:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.). Επιπλέον στάση εργασίας έχει κηρύξει και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 12:00 μ.μ. έως το τέλος του εργασιακού ωραρίου.

Οι διδασκαλικοί σύλλογοι του Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και «Ν. Καζαντζάκης» σε κοινή ανακοίνωση καλούν τους εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να συμμετάσχουν την κινητοποίηση της Παρασκευής 11 Μαΐου και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κορνάρου με βασικό αίτημα την άμεση πραγματοποίηση των απαιτούμενων  διορισμών  μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα της κινητοποίησης αφορούν στα εξής:

  • Μόνιμους διορισμούς που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
  • Άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών 1:15 στο Νηπιαγωγείο, 1:20 στο Δημοτικό Σχολείο).
  • Στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής.
  • Καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια.
  • Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών κ.ά.
  • Μισθούς – συντάξεις αξιοπρέπειας και έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη του επιστημονικού ρόλου των εκπαιδευτικών.
Διαφήμιση
Διαφήμιση