HomeΚΡΗΤΗΠαγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας την Κυριακή

Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας την Κυριακή

Κάλεσμα συμμετοχής από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην παγρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας συμμετέχει το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών νομού Ηρακλείου, η διοίκηση του οποίου σε ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου και διοργανώνεται από τις Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου επισημαίνονται χαρακτηριστικά:

«Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου καλεί τα μέλη, όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους και άνεργους να συμμετέχουν στην  Παγκρήτια Κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟική Βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μαΐου, που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ).

Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο να βγούμε στο δρόμο, να καταδικάσουμε μαζικά τα επικίνδυνα σχέδια στην περιοχή, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, ΕΕ που φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η επίθεση στη Συρία και η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή ενισχύουν έναν τέτοιο κίνδυνο. Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη, για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για μη αλλαγή των συνόρων.

Σημαιοφόρος των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση με προμετωπίδα τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» έχει γίνει σημαιοφόρος στην προώθηση των στόχων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Με τη στάση της προσπαθεί να «ξεπλύνει» τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, παρουσιάζοντας μάλιστα τον Τραμπ ως «διαβολικά καλό».

Την ώρα που καθημερινά σκεφτόμαστε πως θα τα βγάλουμε πέρα, με τους μειωμένους μισθούς, την εντατικοποίηση στη δουλειά, τα χαράτσια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνει τα εύσημα γιατί είναι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που για το 2017 δίνει 4,2 δισ. ευρώ, για στρατιωτικές δαπάνες, έχοντας επίσης σημαντική συνεισφορά σε προσωπικό και μέσα για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας ετοιμάζονται νέες βάσεις στην Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Η πολιτική τους γεννά Φτώχεια-Πολέμους-Προσφυγιά

Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για τον λαό με απρόβλεπτες συνέπειες.

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΟΛΟΙ στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μάη

Σημείο Αναχώρησης από Ηράκλειο: Άγαλμα Βενιζέλου 8:30πμ Κυριακή 13/5».

Διαφήμιση
Διαφήμιση