HomeΕΛΛΑΔΑΓερμανία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Γερμανία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε συμμορία διακινητών προσφύγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίπου 800 αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες τη νύκτα και σήμερα το πρωί επιδρομές σε ιδιοκτησίες στη βόρεια Γερμανία και συνέλαβαν τρεις άνδρες ως υπόπτους ότι ανήκουν σε μια συμμορία διακινητών ανθρώπων που έχει σχέσεις με μια ακροδεξιά ριζοσπαστική κίνηση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί, στους οποίους περιλαμβάνονταν μέλη των ειδικών δυνάμεων, κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες μετρητών, χρυσού, πλαστών εγγράφων και ηλεκτρονικών υπολογιστών από διαμερίσματα και γραφεία στο Αμβούργο, τη Βρέμη και τα κρατίδια της Σαξονίας-Άνχαλτ και της Κάτω Σαξονίας. Ανακάλυψαν επίσης τουλάχιστον 35 ξένους που κατοικούσαν παράνομα στη Γερμανία.

Σε δήλωση που εξέδωσε, η αστυνομία αναφέρει πως συνέλαβε δύο Γερμανούς και έναν Ρώσο που είναι ύποπτοι ότι διευκόλυναν την παράνομη είσοδο κυρίως πολιτών της Μολδαβίας, ενώ τους παρείχαν επίσης παράνομη απασχόληση στην ασφάλεια και άλλους τομείς.

Η αστυνομία πιστεύει πως η συμμορία έχει διασυνδέσεις με την κίνηση Reichsbuerger (Πολίτες του Ράιχ), μια ακροδεξιά οργάνωση που απορρίπτει τη σύγχρονη Γερμανία ως νόμιμο κράτος.

Τα μέλη της εν λόγω κίνησης πιστεύουν πως το πρώην «Deutsches Reich» εξακολουθεί να υφίσταται παρά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών εκτιμά πως η κίνηση έχει μερικές χιλιάδες μέλη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση