HomeΕΛΛΑΔΑΚίνημα Αλλαγής: «Ναι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Κίνημα Αλλαγής: «Ναι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Μετά την παρέμβαση Βενιζέλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και εσωτερικές αντιπαραθέσεις, και υπό το βάρος της παρέμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου, τελικά η Δημοκρατική  Συμπαράταξη αποφάσισε να υπερψηφίσει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου με το οποίο δίνεται η δυνατότητα και σε ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Αυτό ανακοίνωσε η ειδική αγορήτρια του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου. Εξηγώντας την απόφαση της Κ.Ο., η κα Χριστοφιλοπούλου αναγνώρισε ως θετικές τις αλλαγές που επέφερε η αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτίου στο επίμαχο άρθρο 8.

«Το άρθρο 8 λέει πλέον ότι η καταλληλότητα στην αναδοχή είναι πρωτεύον κριτήριο και στην περίπτωση συγγενούς δεν ισχύει το όριο ηλικίας. Πρέπει όλοι να είμαστε προσηλωμένοι στο Σύνταγμα. Περισσεύει η υποκρισία όταν ξεχνάμε ότι σήμερα οποιοσδήποτε Έλληνας μεμονωμένος θα μπορεί να υιοθετήσει ή γίνει ανάδοχος γονέας χωρίς διακρίσεις θρησκευτικές ή σεξουαλικές. Βλέπουμε θετικά τις αλλαγές του άρθρου 8 και το υπερψηφίζουμε» είπε.

Έπειτα και από το «ναι. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η υπερψήφιση του άρθρου αναμένεται με ευρεία πλειοψηφία καθώς παρά τους διαφωνούντες το υπερψηφίζουν ( με μεμονωμένες εξαιρέσεις βουλευτών) οι Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές από τις υπόλοιπες Κ.Ο φαίνεται πως ήδη συγκεντρώνεται μια πλειοψηφία η οποία ξεπερνά το 160.

Την ίδια ώρα ομως  στην ολομέλεια της βουλης ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης  επέμεινε στην διαφορετική άποψη του κόμματος του όσον αφορά το άρθρο 8  και την αναδοχή παιδιών σε ομόφυλα  ζευγάρια. Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου άρθρου  θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα του ανήλικου παιδιού να διαμορφώσει και να ολοκληρώσει ελεύθερα την προσωπικότητα και την ψυχοσωματική του  ανάπτυξη και καθιστά το παιδί αυτό ευάλωτο σε πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις. Σεβαστές όλες οι απόψεις αλλά εμείς είμαστε αντίθετοι στο άρθρο 8  και στην δυνατότητα  που  δίνει  στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς.»

Ας σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη είχαν πρώτοι τοποθετηθεί, από τα κόμματά τους, υπέρ της αναδοχής από ομόφυλους γονείς.

Ο κ. Βενιζέλος επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομολογία ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός των ομοφύλων ζευγαριών στην αναδοχή παιδιών.

«Η κοινή ευρωπαϊκή νομική ηθική δεν είναι ούτε ατομική ηθική, ούτε χριστιανικών εκκλησιών ή ορθόδοξης εκκλησίας. Τα σέβομαι όλα αυτά αλλά το κράτος και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν νομοθετούν με βάση την θρησκευτική αντίληψη , άρα ο καθένας ως πολίτης έχει δικαίωμα στην απόκτηση τέκνου και το δικαίωμα αυτό υπάρχει και για ομόφυλα ζευγάρια», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση