HomeΕΛΛΑΔΑΟ Κυρίτσης εξηγεί το tweet του για τη Δύση και τους Ισλαμιστές

Ο Κυρίτσης εξηγεί το tweet του για τη Δύση και τους Ισλαμιστές

«Ήθελα να απαντήσω σε ένα άθλιο, ρατσιστικό σχόλιο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσθηση προκάλεσε ένα tweet του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος σχολίασε βίντεο του Al Jazeera για τις συλλήψεις παιδιών από την Παλαιστίνη και οδηγούνται σε δίκη στο Ισραήλ. Το βίντεο αυτό ανέφερε πως το 2017 σχεδόν 1.500 ανήλικοι συνελήφθησαν και σχεδόν 700 οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

«Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων κ οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο», έγραψε ο βουλευτής.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, ωστόσο ο ίδιος εξήγησε το σκεπτικό του με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ήταν ένα σχόλιο μου σε μια ρατσιστική ανάρτηση, η οποία έλεγε ότι το κράτος του Ισραήλ που φυλακίζει 1.500 παιδάκια από την Παλαιστίνη κάθε χρόνο. κάνει καλά, διότι οι μουσουλμάνοι δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους και τα έχουν αναλώσιμα. Απάντησα σε αυτό, με το παράδειγμα να μην κουνάμε το δάχτυλο, καθώς τον 20ο αιώνα στο κέντρο της Ευρώπης εκατομμύρια παιδιά πήγαν στους θαλάμους αερίων», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήθελα να απαντήσω σε αυτό το άθλιο, ρατσιστικό σχόλιο, που λέει ας τα κάνουν ό,τι θέλουν τα μουσουλμανάκια, είναι αναλώσιμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι τα παιδιά είναι αναλώσιμα. Εννοούσα αυτά τα οποία είπα. Όλοι οι πολιτισμοί έχουν τις κακές και τις καλές τους στιγμές», συμπλήρωσε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση