HomeHL-9Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας

Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας

Την Κυριακή 13 Μαΐου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποιούν τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου στη βάση της Σούδας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης, που έχει κηρύξει η ΕΕΔΥΕ.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Οι διοργανωτές σε ανακοίνωση τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

“Ο λαός μας να βγει στο δρόμο, να καταδικάσει μαζικά τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η επίθεση στη Συρία και η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.

Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και κέντρων με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα, με τη συμμετοχή δεκάδων καπιταλιστικών κρατών, οξύνονται. Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών αγορών έχουν οδηγήσει ήδη σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ουκρανία.

Το Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή στην παλαιστινιακή γη, σκοτώνει τον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι θερμές εστίες αυξάνονται και οι στρατιωτικές ασκήσεις , όπως πχ η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018», υπό την επίβλεψη του Αμερικανού πρέσβη, αποτελούν πρόβες πολέμου. Καμιά επανάπαυση. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν μπορεί να πει κανένας: “δεν τρέχει τίποτα”.

Η θέση των εργαζομένων, της νεολαίας μας είναι στον αγώνα του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι πολεμικές απειλές , ο εμβολισμός του περιπολικού “Γαύδος” από τουρκική ακταιωρό, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η αμφισβήτηση των συνόρων και η στρατιωτική παρουσία στην ΑΟΖ της Κύπρου προειδοποιούν για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση