HomeΚΡΗΤΗΦΩΤΟ: Στο Ηράκλειο οι δεκάδες μετανάστες που έφτασαν στην Κρήτη

ΦΩΤΟ: Στο Ηράκλειο οι δεκάδες μετανάστες που έφτασαν στην Κρήτη

Ολονύχτια προσπάθεια των αρμόδιων φορέων για τη φιλοξενία τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην αίθουσα λιμενεργατών, που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι 55 πρόσφυγες και μετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι εντοπίστηκαν πάνω σε πλοιάριο, που έπλεε ακυβέρνητο στα νότια παράλια της Κρήτης.

Για τη φιλοξενία τους, πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας σύσκεψη στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι αποφάσισαν ότι οι 55 μετανάστες, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο Ηράκλειο.

Τους δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες μετέφεραν λεωφορείο της αστυνομίας, αλλά και μίνι μπας από το Δήμο Φαιστού.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση τους και αναμένεται να εξεταστεί ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν για την επαναπροώθηση τους.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν κάποιος από τους 55 επιβαίνοντες κάλεσε από κινητό στον ευρωπαϊκό αριθμό παροχής βοήθειας, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε ξύλινο αλιευτικό το οποίο και κινδυνεύει.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση με τη συμμετοχή σκαφών του Λιμενικού από την Αγία Γαλήνη και τον Κόκινο Πύργο, αλλά και με τη συμμετοχή εναέριου μέσου της Frontex.

Εν τέλει το ξύλινο πλοιάριο εντοπίστηκε σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων νότια του Ακρωτηρίου Λίθινο και οι λιμενικοί το προσέγγισαν προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγείας τους και να ξεκινήσει η διαδικασία της ρυμούλκησης.

Ωστόσο, οι 55 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, αρνήθηκαν αρχικά να αποβιβαστούν στην Κρήτη δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη χώρα του προορισμού τους.

Στη συνέχεια όμως, και μετά από διαπραγματεύσεις αποδέχθηκαν το σκάφος τους να ρυμουλκηθεί στους Καλούς Λιμένες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση