HomeHL-9Εντός του 2018 οι συμβάσεις για το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

Εντός του 2018 οι συμβάσεις για το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

Μέχρι 30 τρις κυβικά πόδια τα αποθέματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ποσότητες που θα κυμαίνονται μεταξύ των 3 έως 30 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών υπολογίζονται τα αποθέματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, εφόσον εντοπιστούν τα ελπιδοφόρα κοιτάσματα.

Στην εκτίμηση αυτή προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννης Μπασιάς κατά τη διάρκεια του Med Petroleum Summit που διοργανώνει στην Αθήνα η «IN-VR Oil & Gas».

Ο κ. Μπασιάς στη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε πως «τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της Κρήτης και του Ιονίου έχουν ομοιότητες με εκείνα του Ζορ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Αίγυπτο και άλλαξε τα δεδομένα στην παγκόσμια κοινότητα της πετρελαϊκής επιστήμης και βιομηχανίας».

Ο ίδιος, στη διάρκεια συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους αναφερόμενος στους μεγάλους διαγωνισμούς για τις παραχωρήσεις «Νοτιοδυτικά» και «Δυτικά» της Κρήτης καθώς και του «Ιονίου» έκανε γνωστό ότι οι προσφορές των Total – ExxonMobil – ΕΛΠΕ (για τα δύο πρώτα οικόπεδα) και των Repsol – ΕΛ.ΠΕ (για το τρίτο) βρίσκονται υπό αξιολόγηση από την ΕΔΕΥ και πρόκειται να τελειώσει έως τις 31 Μαίου.

Τότε θα γίνει και η τελική εισήγηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Μπασιά, θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα σχέδια συμβάσεων μίσθωσης με τους προτιμητέους επενδυτές.

Ο κ. Σταθάκης μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ανήγγειλε την υπογραφή των συμβάσεων αυτών εντός του 2018.

businessenergy.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση