HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜίχαλος: Παράγοντας επιβίωσης οι ψηφιακές τεχνολογίες στις επιχειρήσεις

Μίχαλος: Παράγοντας επιβίωσης οι ψηφιακές τεχνολογίες στις επιχειρήσεις

«Δεν αποτελεί πλέον προαιρετική επιλογή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι ψηφιακές τεχνολογίες μετασχηματίζουν σήμερα την παγκόσμια οικονομία, ανατρέπουν υφιστάμενα μοντέλα και δημιουργούν ένα νέο πρότυπο επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι σήμερα προϋπόθεση επιβίωσης για τις σύγχρονες οικονομίες». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στο Digital economy forum 2018 «Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε», το οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, η εφαρμογή και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως και η αξιοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, δεν αποτελεί, πλέον, προαιρετική επιλογή για τις επιχειρήσεις. «Θεωρώ ότι είναι παράγοντας επιβίωσης» ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι κάθε κλάδος έχει τη δική του δυναμική και διαφορετικές ανάγκες. «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κατανοήσουν καλά τις αλλαγές που διαμορφώνονται γύρω τους, να θέσουν τις σωστές προτεραιότητες, να διαμορφώσουν τις κατάλληλες ψηφιακές στρατηγικές και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες δράσεις, για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά» τόνισε ο ίδιος.

Επισήμανε, δε, ότι, παρά τα όποια θετικά βήματα των τελευταίων ετών, η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί ουραγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και διακυβέρνησης. Κατά την άποψή του, χρειάζεται να διαμορφωθεί μία ολοκληρωμένη και συνεκτική στρατηγική που θα εφαρμόζεται με συνέπεια και συνέχεια, ανεξάρτητα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων. «Μία στρατηγική, που θα ξεκινά από την υποδομή και την παροχή κινήτρων προς τις επιχειρήσεις και θα φτάνει μέχρι την ανάπτυξη των δεξιοτήτων» διευκρίνισε ο κ. Μίχαλος.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση