HomeΕΛΛΑΔΑΚοτζιάς από την Κύπρο: Είναι ντροπή να βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου

Κοτζιάς από την Κύπρο: Είναι ντροπή να βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου

Γιατί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δίνει εξηγήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κλίμα έντασης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για υπόθεση που αφορά διαφορά που προέκυψε μεταξύ της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας και της ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με τεμάχιο γης στην Έγκωμη, έναντι του Μετοχίου Κύκκου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ανέφερε ότι: «Είναι ντροπή για την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι ντροπή και για τις δύο πλευρές να βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας».

Να αναφερθεί ότι για την υπόθεση θα αντεξεταστούν από τον δικηγόρο του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, οι οποίοι έχουν καταχωρήσει και ένορκη δήλωση στο δικαστήριο.

Το συγκεκριμένο τεμάχιο γης είχε παραχωρηθεί το 1998 στην Ελληνική Δημοκρατία από τη Μονή Κύκκου υπό τύπο εμπιστεύματος, για να κτιστεί το οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και πρεσβευτική κατοικία. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και όταν η Μονή πληροφορήθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία έψαχνε τελικά αγοραστές για μεταπώληση, προχώρησε και καταχώρησε αγωγή.

«To οικόπεδο δεν ήταν δώρο, αγοράστηκε έναντι 500.000 λιρών. Πίστευα σε εξωδικαστική λύση», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το philenews.com η συζήτηση στο δικαστήριο γίνεται σε τεταμένο κλίμα και πέφτουν φαρμακερές ατάκες.

Όταν ο Νίκος Κοτζιάς είπε πως «είναι ντροπή για την Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία να βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας», ο δικηγόρος κ. Βελάρης του απάντησε: «Παρακαλώ να απαντάτε στις ερωτήσεις κύριε Κοτζιά και αφήστε τα σχόλια για μετά. Συμφωνείτε ότι δεν επιτρέπεται η εκποίηση, αφήστε τα λογύδρια»

Ο Νίκος Κοτζιάς από την πλευρά του απάντησε: «Δεν επιτρέπω χαρακτηρισμούς, να το πάρει πίσω. Απάντησα όπως απάντησα σε ένα δημοκρατικό δικαστήριο.

Κοτζιάς προς Βελάρη: Να είστε ευγενής

Βελάρης: Να με ανακαλέσετε αν δεν είμαι

Κοτζιάς: Tο έχω κάνει δύο φορές

Κοτζιάς: Θέλετε να παραμείνει το δικαστήριο σε μία νομική πλάνη επειδή εξυπηρετεί το επιχείρημα σας

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση