HomeHL-9Στις δικαστικές αίθουσες η απόλυση συνδικαλίστριας στο Ηράκλειο

Στις δικαστικές αίθουσες η απόλυση συνδικαλίστριας στο Ηράκλειο

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή για την ακύρωση της παράνομης απόλυσης της εργαζόμενης και μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Νομού Ηρακλείου από γνωστή επιχείρηση του Ηρακλείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ συμπαρίσταται στον αγώνα της εργαζόμενης και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα:

“Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταδικάζει την απόλυση αυτή και καλεί τα μέλη του να συμπαρασταθούν στη κινητοποίηση που διοργανώνεται την μέρα εκδίκασης της υπόθεσης στις 9πμ έξω από τα Δικαστήρια για να μην περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Είναι αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν δουλειά με δικαιώματα, να παίρνουν τις άδειες και τα επιδόματα τους, να πληρώνονται στην ώρα τους, να παίρνουν τις υπερωρίες τους, να μπει τέλος στο καθεστώς τρομοκρατίας.

Αέρα στα πανιά της συγκεκριμένης εταιρίας όπως και πολλών άλλων να μην εφαρμόζει τα ελάχιστα ακόμα δικαιώματα που έχουν οι εργαζόμενοι είναι όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εξασφαλίσει από την σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγουμένων, ενώ σήμερα συνεχίζει ανενόχλητη να μην καταβάλει τους μισθούς και τις υπερωρίες των εργαζομένων, καθώς και το επίδομα αδείας του 2017.

Αποκορύφωμα της προκλητικής στάσης της επιχείρησης είναι η απαξιωτική άρνηση να προσέλθει στην τριμερή που είχε οριστεί στο Υπουργείο. Απαιτούμε: Άμεση ανάκληση τις παράνομης απόλυσης της εργαζόμενης στην Επιχείρηση. Να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην εντατικοποίηση της δουλειάς στο “Σαβοϊδάκη” και σε κάθε επιχείρηση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση