HomeHL-SportsΠαναιτωλικός Αστέρας 0-2

Παναιτωλικός Αστέρας 0-2

Ευρωπαίος και με τη... βούλα ο Αστέρας, 2-0 τον Παναιτωλικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League της επόμενης περιόδου εξασφάλισε ο Αστέρας Τρίπολης

Η αρκαδική ομάδα επικράτησε στο Αγρίνιο 2-0 του Παναιτωλικού, σε αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική της Super League, και «σφράγισε» την κατάκτηση της προνομιούχου πέμπτης θέσης, ανεξάρτητα από το τι θα καν βει η Ξάνθη στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το οποίο διεκόπη λόγω κακοκαιρίας και θα συνεχιστεί αύριο.

Τα γκολ του Αστέρα που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από δύο χρόνια τα πέτυχαν ο Ιγκλέσιας (24΄) και Μανιάς (79′).

Με σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο, οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο ξεκίνημα και, αφού απείλησαν στο 12΄ με σουτ του Μανιά, άνοιξαν το σκορ στο 24΄ με ωραίο κοντρόλ και γυριστό σουτ του Ιγκλέσιας μέσα από την περιοχή.

Ο Αστέρας πλησίασε το 2-0 στο 34΄, όταν ο Τόνσο θέλησε να δώσει έτοιμο γκολ στον Μανιά, όμως ο Ντίας πρόλαβε και σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε, ενώ ο Παναιτωλικός «άγγιξε» την ισοφάριση στο 44΄, με τον Μοράρ να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Αθανασιάδη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για τους Αρκάδες, όταν το σουτ του Μανιά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χαντάκιας.

Στο β΄ μέρος ο Αστέρας έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, αλλά έκλεισε σωστά τους διαδρόμους και δεν απειλήθηκε.

Αντίθετα, σε μία αντεπίθεση στο 79΄, οι Αρκάδες «κλείδωσαν» τη νίκη τους, με τον Μανιά να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Τόνσο και να «γράφει» το τελικό 0-2. Στο φινάλε του αγώνα υπήρξε ένα δυσάρεστο περιστατικό με τον -κατά τα φαινόμενα- σοβαρό τραυματισμό του Μάζουρεκ.

Κίτρινες: 
Χαντάκιας, Αργκους, Μπεχαράνο, Μοράρ – Τόνσο, Ιγκλέσιας, Μανιάς

Κόκκινες:
 90+3΄ Μοράρ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Αργκους (62΄ Μιχάι), Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχαράνο (82΄ Βακράκος), Μοράρ, Μάζουρεκ, Ρόσα, Τσοκάνης, Χαντάκιας (72΄ Βασιλούδης), Ντίας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης):
 Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Μουνάφο, Καλτσάς (86΄ Ινσάλντο), Τσιλιανίδης (75΄ Ντούντου), Μανιάς (90+2΄ Δουβίκας)

Διαφήμιση
Διαφήμιση