HomeHL-EconomyΕξώδικο στον ΕΦΚΑ για την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους γιατρούς

Εξώδικο στον ΕΦΚΑ για την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους γιατρούς

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξώδικο στον ΕΦΚΑ για την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους γιατρούς αλλά και στην εκκαθάριση των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Οπως επσημαίνεται, ο φορέας αποπληρώνει τους μεγάλους παρόχους και αγνοεί τους γιατρούς, οι οποίοι από το 2016 κλήθηκαν να εκδώσουν τιμολόγια για ληξιπρόθεσμα χρέη ασφαλιστικών οργανισμών προκειμένου αυτά να εκκαθαριστούν από τον καθολικό τους διάδοχο τον ΕΟΠΥΥ και ακόμη περιμένουν.

Πρόκειται για χρέη που κάποιες φορές χρονολογούνται από το 2011, μέχρι σήμερα εκκρεμούν και δεν έχουν εξοφληθεί, αποτέλεσαν όμως φορολογικά έσοδα του έτους 2016, σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Παρά το γεγονός ότι η καταληκτική ημερομηνία πλήρους εκκαθάρισης και εξόφλησης των ιατρών είναι η 30.6.2018, μέχρι σήμερα η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενώ φέρεται κατά πληροφορίες να έχει ήδη εκκαθαρίσει τους λογαριασμούς των «μεγάλων παρόχων» πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας κωφεύει στο αίτημα του ΙΣΑ να προβεί στην εκκαθάριση των οφειλών προς τα μέλη του.

Επιπρόσθετα δεν έχει προβεί στην εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών, με αποτέλεσμα να απαιτεί και να εισπράττει μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι συγκεντρώνει μεγάλα οικονομικά οφέλη, παραβιάζοντας τις ισχύουσες διατάξεις, σε βάρος των ιατρών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Παράλληλα αποπληρώνει τους μεγάλους παρόχους για να εμφανίζεται προς τα «έξω» ότι αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα.»

Ο IΣΑ στο εξώδικο που απέστειλε ζητά από τον ΕΦΚΑ:

να προβεί άμεσα στην εκκαθάριση και καταβολή των οφειλομένων στους ιατρούς μέλη του, παρόχους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

να γνωστοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει σε πόσους παρόχους έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί τα ληξιπρόθεσμα και σε ποιο ποσοστό επί του συνόλου των οφειλομένων αντιστοιχεί το μέχρι σήμερα καταβληθέν ποσό.

να προβεί άμεσα στην εκκαθάριση των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2017 και εντεύθεν.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση