HomeHL-SportsΑτλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ 1-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ατλέτικο και η Μαρσέιγ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το βράδυ της 16ης Μαΐου στον τελικό του Europa League, που θα διεξαχθεί στο «Stade de Lyon» της Γαλλίας με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αν και τα δύο ματς άρχισαν στις 22.05 οι Μαδριλένοι σφράγισαν πρώτοι την πρόκριση, καθώς οι Μασσαλοί εν τέλει πήραν το εισιτήριο στην παράταση.

Οι «ροχιμπλάνκος» με γκολ του Ντιέγκο Κόστα (45+2) επιβλήθηκαν με 1-0 της Άρσεναλ, στον μεταξύ τους επαναληπτικό για την ημιτελική φάση, που διεξήχθη στο «Wanda Metropolitano» την Πέμπτη και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 που απέσπασαν στο πρώτο παιχνίδι, κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Έτσι ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον πάγκο των Λονδρέζων μετά από 21 χρόνια είδε την προπονητική του θητεία στην Άρσεναλ να ολοκληρώνεται χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Στον άλλο ημιτελικό η Σάλτσμπουργκ επικράτησε με 2-0 των Μασσαλών και δεδομένου ότι το πρώτο ματς των δύο ομάδων είχε λήξει με το ίδιο σκορ υπέρ των Γάλλων, η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση.

Εκεί οι «Φωκαείς» με το «χρυσό» γκολ του Ρολάντο στο 116′ έκαναν το 2-1 και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο, αφήνοντας εκτός… νυμφώνος τους Αυστριακούς που είχαν στείλει το ματς στο έξτρα ημίωρο χάρη στα τέρματα των Χαϊνταρά (53′) και Σλάγκερ (65′).

Γκολ: 45+2′ Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Ατλέτικο: Όμπλακ, Γκοντίν, Παρτέι (90+2’ Σάβιτς), Κόκε, Γκριεζμάν, Σαούλ Νίγκεθ, Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα (83’ Τόρρες), Λούκας, Βιτόλο (74΄Κορρέα), Χιμένες

Άρσεναλ: Οσπίνα, Κονσιελνί (11’ λ.τρ. Τσέιμπερς), Ράμσεϊ, Λακαζέτ, Γουίλσιρ (68’ Μικχταριάν), Εζίλ, Μονρεάλ, Μουστάφι, Γουέλμπεκ,Μπεγερίν, Τζάκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση