HomeHL-MarketΗ Τράπεζα Πειραιώς στο 4ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist, στη Λάρισα

Η Τράπεζα Πειραιώς στο 4ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist, στη Λάρισα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις πολυδιάστατες αλλαγές που θα επηρεάσουν την επόμενη ημέρα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ιωάννης Χανιωτάκης, μιλώντας στο 4ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 3 Μαΐου 2018. Προβλέποντας ότι η χρηματοδότηση του Αγροτικού Τομέα θα αναπροσαρμόζεται συνεχώς, αναζητώντας τρόπους, ώστε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, είπε χαρακτηριστικά: «Η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση του Αγροτικού Τομέα θα πρέπει να στηρίζεται περισσότερο στο συναλλακτικό κύκλωμα των εκμεταλλεύσεων και λιγότερο στις αγροτικές ενισχύσεις. Ο σχεδιασμός και η προσφορά του Προγράμματος Συμβολαιακής πραγματοποιήθηκε με το βλέμμα στο μέλλον και χαιρόμαστε που υιοθετείται και από την υπόλοιπη τραπεζική αγορά».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση επενδύσεων, ο κ. Χανιωτάκης σημείωσε ότι: «Οι φορείς χρηματοδότησης θα αναζητούν ως βασική προϋπόθεση το συνδυασμό της ικανής διοίκησης και του σχεδίου, καθώς αυτός μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμες και αποτελεσματικές εκμεταλλεύσεις» και συμπλήρωσε: «Οι νέες τεχνολογίες και οι σύγχρονες μεθοδολογίες θα διευκολύνουν την αυτόματη αξιολόγηση των αιτημάτων δανείων και την άμεση εκταμίευσή τους».

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς εστιάζοντας στο αύριο του αγροτικού τομέα επισήμανε ότι: «Τα τραπεζικά ιδρύματα που θα επιλέξουν να εξυπηρετήσουν τον Αγροτικό Τομέα, θα πρέπει να επενδύουν συνεχώς στη νέα τεχνογνωσία που θα συνδυάζει τις βασικές αρχές συνδυασμένες με τα δεδομένα από την αποκωδικοποίηση των ραγδαίων αλλαγών στην αγροδιατροφική αλυσίδα» και κατέληξε: «Με τον τρόπο αυτό, στην Τράπεζα Πειραιώς πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη στήριξη του τομέα, ώστε να μπορέσει τελικά να παραδοθεί στην επόμενη γενιά, μια σκυτάλη με προοπτική».

Με την επισήμανση ότι η τεχνολογία είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας ως ανθρώπινο γένος ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς,  κ. Γιώργος Κατσουράνης τόνισε ότι: «Θα πρέπει έως το 2050 να αυξήσουμε την παραγωγή μας κατά περίπου 70%, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και προστατεύοντας το εισόδημα περίπου του 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση. Τα νέα δεδομένα ωθούν την αλυσίδα αξίας της αγροδιατροφής σε έναν ριζικό, καθολικό μετασχηματισμό, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και κορυφώνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς».

Εστιάζοντας στην παράμετρο της ενσωμάτωσης τεχνολογίας , η οποία θα κυριαρχήσει στο μέλλον, έθεσε ένα καίριο ερώτημα: «Τελικά τι μπορεί να κάνει κάποιος που οι μηχανές δεν μπορούν να κάνουν; Μπορεί να είναι η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η επαφή με τον πελάτη και την αγορά και η αντίληψη των αναγκών, μπορεί να είναι η στρατηγική σκέψη.

Μπορεί να είναι η αισθητική και η βαθιά γνώση της παράδοσης και των δεδομένων ενός τόπου. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα χρόνια, ότι δεν μπορεί να εκμηχανιστεί θα αποκτήσει τεράστια αξία». Η Εξέλιξη, όπως είπε ο κ. Κατσουράνης: «Σε στενή συνεργασία με τις κατάλληλες μονάδες του Ομίλου Πειραιώς και αξιοποιώντας τη βαθιά τεχνογνωσία τους έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια και υλοποιούμε προγράμματα που βοηθούν τους πελάτες μας να βελτιώνουν συνεχώς τη θέση τους στις σύγχρονες αγορές».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση