HomeΚΡΗΤΗΚρήτη: Η ίδρυση σχολής τουρισμού στην… Βουλή

Κρήτη: Η ίδρυση σχολής τουρισμού στην… Βουλή

Με ερώτηση Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να εγκριθεί η απόφαση του Παν/μιου Κρήτης για ίδρυση σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης συζήτησε διεξοδικά και με την υπ’αριθμ. 384/08-03-2018 απόφαση της ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, η οποία αρχικά  θα περιλαμβάνει την λειτουργία του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών με έδρα το Ρέθυμνο(σχετική η υπ’αριθμ. Πρωτ.118/23-04-2018 επιστολή που σας έχει κοινοποιηθεί).

Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή, η διοίκηση του ιδρύματος έχει εξασφαλίσει παραχώρηση κατάλληλου χώρου από το Δήμο Ρεθύμνου για τις ανάγκες στέγασης που προκύπτουν.

Ασφαλώς πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης και η υλοποίηση αυτής της προσέγγισης θα συνδυάζει και θα προωθεί την εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα των τουριστικών σπουδών, με αξιοποίηση ενός ευρέως φάσματος αντικειμένων όπως η οικονομία, η πληροφορική, η αρχαιολογία, η κοινωνιολογία, το φυσικό περιβάλλον η  Ιατρική κλπ.

Άλλωστε, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει λάβει πολλούς επαίνους και διακρίσεις για τα ήδη λειτουργούντα Τμήματά του.

Όπως τονίζεται στην αναλυτική πρόταση του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος θα είναι εφοδιασμένοι με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους καθιστούν ικανούς να διαμορφώνουν την στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης σε επίπεδο επιχείρησης, περιφέρειας, εθνικό ή διεθνές, συνυπολογίζοντας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του φυσικού, κοινωνικο-οικονομικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, την κατάσταση των υπηρεσιών και δικτύων, την φέρουσα ικανότητα του συστήματος και τις διεθνείς τάσεις.

Επιπλέον, η προτεινόμενη οργανωτική και ακαδημαϊκή δομή σε επίπεδο σχολής κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων σχολών στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη, παρέχει ένα ισχυρό κίνητρο εσωστρέφειας και σύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με την αγορά σε ένα γνωστικό αντικείμενο που αφορά βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Επειδή το εν λόγω τμήμα θα παρέχει συγχρόνως σωστή και εξειδικευμένη κατάρτιση στους αποφοίτους του,  με απορροφητικότητα μάλιστα στην αγορά εργασίας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να εγκριθεί η απόφαση του Παν/μιου Κρήτης για ίδρυση σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού;

Διαφήμιση
Διαφήμιση