HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Πάρις Ποθοκρατούμενος» από την Ομάδα προΤΑΣΗ στο Ρέθυμνο

«Πάρις Ποθοκρατούμενος» από την Ομάδα προΤΑΣΗ στο Ρέθυμνο

Για μια μοναδική βραδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, με άκρως πειραματική διάθεση, παρουσιάζει για μία μοναδική βραδιά στο Ρέθυμνο μια prima vista performance για μία φωνή, ένα σώμα και μία άρπα.

Τρεις δημιουργοί: ένας θεατρικός συγγραφέας, μία χορεύτρια και μία αρπίστρια συναντιούνται για ένα βράδυ στο studio The Garage, για λίγα λεπτά της ώρας.

Αφορμή το κείμενο του πρώτου. Η μακροσκελής ερωτική επιστολή του Πάρι προς την Ωραία Ελένη.

Λέξεις: Δημήτρης Φοινίτσης

Κινήσεις: Μικαέλα Κεφαλογιάννη

Νότες: Αθηνά Κουμάνταρου

Μια performance δίχως δοκιμή. Ένας σκηνικός αυτοσχεδιασμός με όχημα τον πόθο.

Πάρις Ποθοκρατούμενος – η επίδοση μιας ερωτικής επιστολής.

Σάββατο 5 Μαΐου 2018, ώρα προσέλευσης 21:30

THE GARAGE (Δημοκρατίας 36 – Ρέθυμνο)

Αντί εισιτηρίου απόκτηση βιβλίου του συγγραφέα στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 6987623792

ΟΜΑΔΑ προΤΑΣΗ

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2005 από επαγγελματίες του θεάτρου. Έχει έδρα της την Αθήνα. Όραμα της να «προτείνει» το νέο, το δημιουργικά ουσιώδες, το διαφορετικό, το «άλλο» στην τέχνη του θεάτρου και των λοιπών παραστατικών τεχνών μέσω ενός γόνιμου διαλόγου της τέχνης και του ανθρώπου, σχηματίζοντας συνάμα μια «τάση» στην έκφραση∙  ριζοσπαστική, ελεύθερη, αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό την οποία και επιθυμεί σταδιακά να διαμορφώσει, κατά τη διάρκεια της πορείας της στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας αλλά και πέρα από αυτήν.

Ο μινιμαλισμός και η αφαίρεση είναι τα κυριότερα ρεύματα που τροφοδοτούν καλλιτεχνικά το σχήμα. Τα κλασσικά έργα αλλά και η νέα γραφή, τα καινούργια -ιδιαίτερης τεχνοτροπίας- κείμενα αποτελούν τις πρώτες ύλες για έμπνευση και δημιουργία σε χώρους, κυρίως, μη θεατρικούς. Η ανατρεπτική «ιδέα» προσδιορίζει πρώτιστα το σκηνικό ύφος και την γενικότερη αισθητική της. Η Ομάδα δεν χρηματοδοτείται από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. «Αυτοχρηματοδοτείται», ωστόσο, από την ανεξάντλητη δεξαμενή της φαντασίας και τη ζωογόνα ανάγκη για πειραματισμό και καλλιτεχνική έκφραση. Το καλλιτεχνικό έργο της Ομάδας -εκτός Αθηνών- έχει, ως τώρα, παρουσιαστεί σε: Άρτα, Γαύδο, Δελφούς, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κω, Λαμία, Λέρο, Νάξο, Ναύπλιο, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σητεία, Φλώρινα, Χανιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση