HomeHL-GreeceΝέα «διορθωμένη» ανακοίνωση Μαξίμου για Μαρινάκη

Νέα «διορθωμένη» ανακοίνωση Μαξίμου για Μαρινάκη

Επίθεση σε ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και κατά του εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη εξαπολύει το Μαξίμου. Αποφεύγει, ωστόσο, αυτή τη φορά να χαρακτηρίσει τον επιχειρηματία.

Αυτή τη φορά στην ανακοίνωση ο Ευ. Μαρινάκης περιγράφεται ως «διωκόμενος για εμπορία ναρκωτικών» και όχι ως «ναρκέμπορος» όπως στο πρόσφατο non paper του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι «ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευ. Μαρινάκης είχε τονίσει σε γραπτή του ανακοίνωση την Δευτέρα: «Ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνηση σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου».

Παράλληλα, το Μαξίμου απαντά με ειρωνικό ύφος στην επίκληση του τεκμηρίου της αθωότητας, που έκανε ο κ. Μαρινάκης καλωσορίζοντας τον «στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Μαξίμου:

«Λίγο πριν το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η Νέα Δημοκρατία στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών.

Στόχος του μαύρου μετώπου είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού.

Ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη.

Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία.

Το να επικαλείται πάντως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο κ. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό.

Σε κάθε περίπτωση, τους καλωσορίζουμε στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση