HomeΕΛΛΑΔΑΞανά στο νοσοκομείο το «Λίπος»

Ξανά στο νοσοκομείο το «Λίπος»

Δεν εμφανίστηκε στη δίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο του Γεωργιανού κατηγορούμενου αρχιμαφιόζου που συνελήφθη σε επεισοδιακή επιχείρηση στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, μπλόκαρε τη δίκη του στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Μία εβδομάδα μετά από την προηγούμενη διακοπή λόγω ξαφνικής ασθένειάς του μέσα στο ακροατήριο, σήμερα δεν εμφανίστηκε καθόλου στο δικαστήριο, με συνέπεια η δίκη να μετατεθεί εκ νέου για τις 14 του μήνα.

Ο 57χρονος Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστός ως «Λίπος», συνελήφθη ύστερα από ένταλμα των γαλλικών αρχών, σε κοινή αστυνομική επιχείρηση με μέλη της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι Γάλλοι ζητούν να παραδοθεί ως επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες ευρασιατικές (ρωσόφωνες) μαφιόζικες οργανώσεις, όπως αναφέρουν στα έγγραφά τους. Ωστόσο ο 57χρονος έχει ακόμη εκκρεμότητες με τις ελληνικές δικαστικές αρχές, καθώς έχει προγραμματιστεί να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 χρόνων πάλι ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης.

Η δίκη αυτή για δεύτερη φορά σήμερα δεν ξεκίνησε, καθώς ο ίδιος διακομίστηκε από τις φυλακές στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπως ενημερώθηκε το πρωί το δικαστήριο. Η δίκη διακόπηκε, όμως πλέον οι δικαστές αποφάσισαν να διαβιβαστεί έγγραφο από το νοσοκομείο, στο οποίο να περιγράφεται η κατάστασή του και εάν υπάρχει ανάγκη νοσηλείας. Αλλωστε την περασμένη φορά που ο 57χρονος αδιαθέτησε και διακόπηκε η δίκη, επέστρεψε από το νοσοκομείο στις φυλακές λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση