HomeΚΡΗΤΗΑιμοδοσία στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Αιμοδοσία στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Αύριο, Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αιμοδοσία στο χώρο του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου αναμένεται να πραγματοποιηθεί, αύριο Πέμπτη, με τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του  Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Αγωγή Υγείας  με θέμα «Ο Εθελοντισμός σώζει ζωές».

«Στο σχολείο μας λειτουργεί από το 1989 τράπεζα αίματος για τις  ανάγκες των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η εκδήλωση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και όλοι με μεγάλη προθυμία συμμετέχουν σε αυτή την ευγενή και ανιδιοτελή διαδικασία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πιστεύουμε ότι η συμμετοχή θα είναι εντυπωσιακή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του σχολείου, Κωνσταντίνος Αρχοντάκης.

Η αιμοδοσία εντάσσεται στις δράσεις της εβδομάδας Εθελοντισμού στα σχολεία. Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 η Επισκέπτρια Υγείας Πετράκη Άννα από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο επισκέφτηκε το σχολείο και ενημέρωσε τους μαθητές για τη διαδικασία και τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Παράλληλα, στα πλαίσια των ίδιων δράσεων θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση