HomeHL-GreeceΠαλλήνη: «Το όπλο θα δείξει το δολοφόνο και το κίνητρο», λέει ο αξιωματικός της Ασφάλειας

Παλλήνη: «Το όπλο θα δείξει το δολοφόνο και το κίνητρο», λέει ο αξιωματικός της Ασφάλειας

Μαφιόζικη εκτέλεση ή προσωπικές διαφορές;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα «απαρχαιωμένο» 32άρι πιστόλι των 7.65 χιλιοστών που δεν χρησιμοποιείται για εκτελέσεις λόγω μικρής ισχύος, δολοφόνησαν οι δύο άγνωστοι, τα ξημερώματα της Τρίτης τον 57χρονο συνταξιούχο ΕΚΑΜίτη έξω από την ταβέρνα στην Παλλήνη.

«Είναι η πρώτη φορά που εκτελεστές χρησιμοποιούν ένα τέτοιο όπλο χειρός «αμυντικού τύπου» και αυτό μας κάνει μεγάλη εντύπωση. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τους λόγους που οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν ένα τέτοιο όπλο. Είναι αμυντικού διαμετρήματος, σαν αυτά που θέλει να κρύψει κάποιος σε ένα τσαντάκι για να μην φαίνεται. Είναι δε χαρακτηριστικό της μικρής ισχύος το γεγονός ότι αν και το θύμα δέχτηκε πέντε σφαίρες στο σώμα του ήταν σε θέση να περπατήσει μέχρι την ταβέρνα και να ζητήσει βοήθεια» αναφέρει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και συμπληρώνει «Το όπλο θα μας δείξει το δολοφόνο και το κίνητρο της δολοφονίας».

Η υπόθεση της δολοφονίας του Σπύρου Π. αποτελεί για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας γρίφο για δυνατούς λύτες. Το βασικό σενάριο που εξετάζουν είναι να πρόκειται για μαφιόζικη εκτέλεση ή προσωπικές διαφορές χωρίς εντούτοις να αποκλείουν έστω και με μικρές πιθανότητες το ενδεχόμενο της ληστείας.

Αυτό που προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν είναι αν οι δύο άγνωστοι δράστες γνώριζαν ότι είχε πάνω του πολλά χρήματα, του επιτέθηκαν στο πάρκινγκ της ταβέρνας για να τον ληστέψουν και όταν το θύμα αντέδρασε τον πυροβόλησαν πέντε φορές και εξαφανίστηκαν. Μάλιστα, προσπαθούν να διευκρινίσουν αν παρακολουθούσαν το θύμα μέχρι να φθάσει στην ταβέρνα και του έστησαν καρτέρι απ’έξω ή γνώριζαν ότι συχνάζει εκεί.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των αστυνομικών το σημείο της επίθεσης ήταν σκοτεινό και κανένας από τους θαμώνες δεν είδε το παραμικρό όταν στη μία τα ξημερώματα της Τρίτης το θύμα, έφυγε από το κατάστημα Κρητικός στην οδό Αιόλου στην Παλλήνη για να επιστρέψει στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Χαιρέτησε τους φίλους του και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ , όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητο του. Εκεί δέχτηκε την επίθεση από δύο αγνώστους οι οποίοι τον πυροβόλησαν πέντε φορές και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Ο 57χρονος δέχτηκε τις σφαίρες στο σώμα όμως αιμόφυρτος κατάφερε να γυρίσει στο κατάστημα για να ζητήσει βοήθεια. Λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός… Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσω καμερών να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δραστών αλλά και το μέσο που χρησιμοποίησαν για να φύγουν από το σημείο της εκτέλεσης.

Οι πρώην αξιωματικός που υπηρέτησε για πολλά χρόνια στην ΕΚΑΜ και στη Δίωξη Ναρκωτικών δεν είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν παρά μόνο πριν από είκοσι χρόνια όταν ως διοικητής του τμήματος Φιλοθέης το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε μια δικογραφία επίορκων αστυνομικών για συμμετοχή σε κύκλωμα έκδοσης παράνομων αδειών παραμονής σε αλλοδαπές και προστασίας νυχτερινών κέντρων και ινστιτούτων μασάζ μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γεράκη.

Όμως τελικά απηλλάγη και μάλιστα παρασημοφορήθηκε για μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών στον Έβρο στην οποία πήρε μέρος μαζί με τον νυν διοικητή της DEA στην Ελλάδα και πρώην υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Γιάννη Ραχωβίτσα. Ο πρώην ΕΚΑΜίτης, πατέρας δύο παιδιών, όταν αποστρατεύτηκε το 2007, εκμεταλλεύτηκε τις πολύ καλές επιχειρηματικές και πολιτικές του γνωριμίες και μάλιστα φέρεται να είχε και στενές σχέσεις με πολύ γνωστή εφοπλιστική οικογένεια.

Οι υψηλές πολιτικές και επιχειρηματικές γνωριμίες του 57χρονου, οι επαγγελματικές του δραστηριότητες, το μεγάλο χρηματικό ποσό που κουβαλούσε πάνω του αλλά και τα τηλέφωνα που έκανε και δέχτηκε λίγες ώρες πριν τη δολοφονία, έχουν μπει στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών για να λύσουν το γρίφο της εκτέλεσης του με πέντε σφαίρες τα ξημερώματα της Τρίτης στην Παλλήνη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση