HomeHL-EconomyΤριήμερο πλειστηριασμών με εκατοντάδες ακίνητα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Τριήμερο πλειστηριασμών με εκατοντάδες ακίνητα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στα 101 δις ευρώ τα κόκκινα δάνεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με φόντο τις διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ ότι οι« ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί παράγουν αποτελέσματα» επιταχύνεται η ανάρτηση πλειστηριασμών στην πλατφόρμα.

Για τις επόμενες τρεις ημέρες έχουν προγραμματιστεί 566 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για ακίνητα όλων των κατηγοριών, από οικόπεδα και κατοικίες μέχρι βιομηχανικά ακίνητα. Οι περισσότεροι θα διενεργηθούν αύριο Τετάρτη 2 Μαίου και στο σχεδόν στο σύνολό τους οι πλειστηριασμοί των επόμενων τριών ημερών έχουν ως επισπεύδουσες τράπεζες και ελάχιστοι ιδιώτες.

Μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 7.916 πλειστηριασμοί ενώ ήδη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεκινήσει από τις 27 Απριλίου.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα μειώθηκαν στο δ΄τρίμηνο του 2017 στα 101 δισ. ευρώ από 106 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ, οι τράπεζες της ευρωζώνης γενικότερα συνέχισαν να μειώνουν τον όγκο των «κόκκινων» δανείων τους το τελευταίο τρίμηνο του 2017, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες που εποπτεύονται από την ΕΚΤ να μειώνονται σε 721 δισ. ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους, από 759 δισ. ευρώ το 2016.

Η αναλογία των «κόκκινων» δανείων στην ευρωζώνη μειώθηκε κάτω του 5% το περασμένο έτος, ωστόσο παραμένει υψηλότερα του 10% στην Ιταλία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ στην Ελλάδα ανέρχονταν σε 45%.

Στην Ισπανία, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν σε 106 δισ. ευρώ από 112 δισ., στην Ιταλία σε 187 δισ. από 196 δισ. ευρώ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση