HomeΕΛΛΑΔΑΚΚΕ : Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν τη ζωή τους

ΚΚΕ : Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν τη ζωή τους

Η ανακοίνωση του Περισσού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση για τη φετινή Πρωτομαγιά εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, μέσω της οποίας τονίζει ότι «τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του ’44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους, για να ανατραπεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων».

Από τον Περισσό επισημαίνεται πως σήμερα γίνεται ακόμα πιο φανερός ο αποκρουστικός χαρακτήρας του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι η αιτία που οδηγεί τους λαούς στη φτώχεια και την ανεργία είναι ίδια με αυτή που τους βάζει να σκοτώνονται στους πολέμους για τις σφαίρες επιρροής και τα μερίδια των αγορών. Ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που ισοπεδώνει χώρες και επαναχαράσσει σύνορα, προετοιμάζεται μέρα τη μέρα, μέσα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής «ειρήνης», που κάνει συντρίμμια τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να κερδίζει περισσότερα μια χούφτα καπιταλιστών. Είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα, βίαια -στρατιωτικά κυρίως- μέσα».

Αναφέρεται ακόμη ότι «σε συνθήκες όπου τα αδιέξοδα του συστήματος είναι τεράστια, που οι δυσκολίες ανάκαμψης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας είναι μεγάλες και οι κίνδυνοι μιας νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης υπαρκτοί, δεν επαρκούν, για το κεφάλαιο, μόνο τα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα, η ένταση της εκμετάλλευσης και της επίθεσης στα δικαιώματα. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι, σε αυτές τις συνθήκες, γίνεται σφοδρή αναμέτρηση για νέα πεδία κερδοφορίας, για πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενεργειακούς αγωγούς, δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων».

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τον λαό να γυρίσουν την πλάτη τόσο «στην κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής να υποτάξουν το λαό στον ονομαζόμενο «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη» όσο και «στα νέα παραμύθια για το «τέλος των μνημονίων» και τη «δίκαιη ανάπτυξη»», τονίζοντας οτι «οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, τα προνομοθετημένα μέτρα και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».

Και καλεί τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους «στη θεωρία που λανσάρεται για μια ακόμη φορά, ότι δήθεν το «μικρότερο κακό» είναι η καλύτερη επιλογή για το λαό», υπογραμμίζει ότι «σήμερα χρειάζεται η πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος να έχει στην προμετωπίδα της την απάντηση και στα μέτρα που τσακίζουν το λαό σε καιρό «ειρήνης», αλλά και την απαίτηση απεμπλοκής από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση