HomeΚΟΣΜΟΣΠιο κοντά στο διαζύγιο οι παντρεμένοι που βλέπουν πορνό

Πιο κοντά στο διαζύγιο οι παντρεμένοι που βλέπουν πορνό

Τι αναφέρει νέα έρευνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πάροδος του χρόνου, η καθημερινή τριβή, διάφορα μικρά ή μεγάλα γεγονότα, προκαλούν σε διαρκή βάση «φθορές» σε μία σχέση, με κυριότερες συνέπειες τον «μαρασμό» της ερωτικής ζωής του ζευγαριού και την αδιάφορη συμπεριφορά μεταξύ τους. Έναν τρόπο που πρότειναν μέχρι σήμερα οι ειδικοί, προκειμένου να αναθερμανθεί η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού, ήταν το… πορνό. Ήταν, όμως, ο σωστός «δρόμος»; Όπως αποδείχθηκε από μεγάλη έρευνα, τα ζευγάρια που κατέφυγαν στην παρακολούθηση ερωτικών ταινιών για να τονώσουν τη λίμπιντό τους, όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά οδήγησε ένα μεγάλο ποσοστό στο διαζύγιο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν κοινωνιολόγοι και την παρουσίασαν στην Αμερικανική Κοινωνιολογική Ένωση πριν λίγες ημέρες, τα παντρεμένα ζευγάρια που ξεκίνησαν να βλέπουν ταινίες πορνό για να τονώσουν την ερωτική τους ζωή, παρουσίασαν υπερδιπλάσιο ποσοστό διαζυγίων σε σχέση με τα… φρόνιμα παντρεμένα ζευγάρια, που αναζήτησαν άλλους τρόπους να «διορθώσουν» τη σχέση τους.

Η έρευνα έγινε σε ένα δείγμα 2.000 ζευγαριών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 11% των ζευγαριών που ξεκίνησαν να βλέπουν πορνό χώρισαν μετά από λίγο διάστημα. Το ποσοστό που αφορά τις γυναίκες οι οποίες έβλεπαν πορνό χωρίς τον σύζυγό τους, ήταν ακόμη μεγαλύτερο, καθώς ανήλθε στο 16%. Στους δε άντρες, το ποσοστό παρέμεινε στο 6%, περίπου στο μέσο όρο των ζευγαριών που χωρίζουν γενικότερα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση