Μετά από τρία χρόνια απουσίας από την Super League η ομάδα του ΟΦΗ επιστρέφει εκεί όπου ανήκει.

Σήμερα, με την εκτός έδρας νίκη της Κρητικής ασπρόμαυρης ΠΑΕ επί του Απόλλων Πόντου (0-1) «κλείδωσε» και μαθηματικά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια της Super League.

Το «χρυσό» γκολ του ΟΦΗ πέτυχε ο Θανάσης Ντίνας ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο Κοέλιο στο 79’.

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν δραστήριοι αλλά δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ένα σουτ του Βουό στο 22′ έφυγε άουτ, ενώ στο 42′ ο Ντίνας έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με αυτή να είναι και η μεγαλύτερη φάση στο πρώτο μέρος.

Η εικόνα στην επανάληψη ήταν περίπου ίδια με τον ΟΦΗ και πάλι να έχει τον πρώτο λόγο αλλά να μην απειλεί. Στο 70′, οι ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Αμαραντίδης είδε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Ντίνα κι αποβλήθηκε. Πλέον ο ΟΦΗ με 20 λεπτά να μένουν και να αγωνίζεται με παίκτη παραπάνω, ήταν επόμενο πως θα ψάξει το γκολ της νίκης. Τελικά αυτό το βρήκε στο 79′, όταν ο Ντίνας ευστόχησε από τα 11 βήματα και χάρισε κάπως έτσι τη νίκη στην ομάδα του.

Διαιτητής ήταν ο Βρέσκας (Πιερίας)με βοηθούς τους Τζιώτζιο (Θράκης) και Θεοδώρου (Πιερίας). Τέταρτος ήταν Σιδηρόπουλος (Έβρου)

Κίτρινες: 27’ Μπρίτο, 78’ Καλογεράκης, 81’ Γεωργιάδης, 90+5′ Βεργώνης

Κόκκινες: 71’ Αμαραντίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Καλί, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Βλαχομήτρος (68’ Ηλιάδης), Βεργώνης, Καλογέρης (87’ Καλαϊτζίδης), Χασομέρης (90’ Λιόνης), Μπρίτο

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας (37’ Αργυρόπουλος), Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Νάστος, Μαχαίρας (58’ Παπαστεριανός), Πουρτουλίδης (76’ Κοέλιο), Βουό, Κουτσιανικούλης, Ντίνας,

Διαφήμιση
Διαφήμιση