HomeΚΡΗΤΗΣυμμετοχή της Κρήτης στο Road CSR

Συμμετοχή της Κρήτης στο Road CSR

Στη Νορβηγία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου «Road-CSR: A Roadmap for Integrating Corporate Social Responsibility into EU Member States and Business Practices – «Οδικός χάρτης για την ενσωμάτωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και στις Επιχειρηματικές Πρακτικές», του προγράμματος INTERREG EUROPE, που πραγματοποιήθηκε στο Άλεσουντ της Νορβηγίας. Το έργο ROAD-CSR επιδιώκει να βοηθήσει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόσουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), ως μια ολιστική προσέγγιση της οργάνωσης και λειτουργίας των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, στη λογική της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στη συνάντηση, παρουσιάστηκαν τα σχέδια δράσης των εταίρων για την ενσωμάτωση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις επιχειρηματικές πρακτικές των περιοχών τους & οι οικονομικές θεωρίες και πρακτικές της βιώσιμης ανάπτυξης από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (NTNU). Στο πλαίσιο της ανταλλαγής καλών πρακτικών πραγματοποιήθηκαν επίσης επιτόπιες επισκέψεις σε πέντε (5) τοπικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα του Άλεσουντ που λειτουργούν στα πρότυπα της ΕΚΕ και της βιώσιμης ανάπτυξης.

3-1

Εκτός από την Περιφέρεια Κρήτης, στο έργο συμμετέχουν, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας & Αμμοχώστου της Κύπρου ως Επικεφαλής Εταίρος, η Γενική Διεύθυνση Εργασίας –  Περιφερειακό Υπουργείο Παιδείας και Απασχόλησης της Κυβέρνησης της Extremadura (Ισπανία), το NTNU Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (Νορβηγία), το E-institute (Σλοβενία), η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νότιας Βοημίας για την Υποστήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας (Τσεχία) & η Περιφέρεια Βενετό (Ιταλία). Το έργο υλοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης από τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, Κατερίνα Βλασάκη, συντονίστρια έργου ([email protected]) & Κατερίνα Ρουσάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας έργου ([email protected]).

Διαφήμιση
Διαφήμιση