HomeΚΟΣΜΟΣΑπίστευτη ερώτηση πιτσιρικά στον Λευκό Οίκο

Απίστευτη ερώτηση πιτσιρικά στον Λευκό Οίκο

«Γιατί η χώρα μας ρίχνει βόμβες σε μία άλλη χώρα;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα του κόσμου, πολιτικοί ηγέτες μεγάλων κρατών, παράγοντες και επιχειρηματίες που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια δολάρια και καθορίζουν τις ζωές εκατομυρίων ανθρώπων… όλοι μαζί δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να «στριμώξουν» τη «σιδηρά» εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς. Το κατάφερε, ωστόσο, ένα παιδί κάτω των 13 με μία -εξωφρενικά- απλή ερώτηση: «Γιατί η χώρα μου βομβαρδίζει μία άλλη χώρα;»!

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποδέχθηκε στην αίθουσα Τύπου της προεδρικής κατοικίας παιδιά από τεσσάρων έως 13 ετών. Στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος, δέχθηκε τις ερωτήσεις των αμερικανόπουλων. Ένα παιδί μικρότερο από οκτώ ετών, όχι μόνο «στρίμωξε» τη Σάρα Σάντερς με την ερώτησή του, αλλά την «έριξε στο καναβάτσο», καθώς χρειάστηκε να πάρει… βαθιά ανάσα και το… χρόνο της, προκειμένου να απαντήσει.

«Γιατί η χώρα μας ρίχνει βόμβες σε μία άλλη χώρα;», ρώτησε το παιδί, αναφερόμενο στην υπόθεση της Συρίας και στον πρόσφατο βομβαρδισμό μετά τις ενδείξεις για χρήση χημικών από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Σάρα Σάντερς εμφανώς αιφνιδιασμένη, αρχίζει να σκέφτεται πώς να «ξεφύγει» από τη δύσκολη ερώτηση. «Φίλε μου, αυτό είναι σκληρό κοινό», λέει χαριτολογώντας, κερδίζοντας ορισμένα χρήσιμα δευτερόλεπτα και κρύβοντας την αμηχανία της.

Παίρνει μία βαθιά ανάσα και απαντά πως ο βομβαρδισμός γίνεται διότι ο πρόεδρος θέλει να σιγουρέψει ότι ορισμένοι άνθρωποι στον κόσμο, που δεν είναι πολύ καλοί και που έκαναν πραγματικά πολύ κακά πράγματα, θα καταλάβουν ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν καλό».

Ένα άλλο παιδί, ρώτησε τη Σάρα Σάντερς γιατί ο πρόεδρος Τραμπ απέλυσε τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ; Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δυσκολεύτηκε και πάλι, ρωτώντας με χαμόγελο… «ποιοι είναι ο μπαμπάς και η μαμά σου;», προσθέτοντας ότι ο Κόμεϊ έκανε κάποια πράγματα που δεν ήταν πολύ καλά και δεν ήταν σωστό να παραμείνει στη θέση του.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση