HomeHL-EconomyΥπουργείο Εργασίας: Μειώσαμε την ανεργία πάνω από 5%

Υπουργείο Εργασίας: Μειώσαμε την ανεργία πάνω από 5%

ΝΔ: Γκρεμίσατε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μετατράπηκαν τα στοιχεία της Eurostat σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις. Η Νέα Δημοκρατία δια του Γιάννη Βρούτση επετέθη στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για μια «νέα αρνητική διάκριση της Ελλάδας στη φτώχεια».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

«Για πολλοστή φορά, η ΝΔ επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη» επισήμανε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην απάντηση του.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για «αρνητική πρωτιά στην ανεργία στην ΕΕ», αποσιωπώντας ότι:

«α) Επί διακυβέρνησης ΝΔ, η ανεργία στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε, το 2013, στο 28%.

β) Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία έχει μειωθεί πάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες, στο 20,6%, τον Ιανουάριο του 2018″.

Επιπλέον, η ΝΔ υποστηρίζει ότι το ποσοστό του πληθυσμού της Ε.Ε. που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, βαίνει συνεχώς μειούμενο και καταγράφηκε το 2017, στο 6,7%. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι υπερτριπλάσιο (21,1%).

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας», το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat:

«α) Το αντίστοιχο ποσοστό του 2010 ήταν 11,6%.

β) Εκτοξεύθηκε επί ΝΔ στο 21,5%, το 2014.

β) Το 2017, για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, σημείωσε κάμψη στο 21,1%».

Βρούτσης: Οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

Για μία νέα αρνητική διάκριση της Ελλάδας στη φτώχεια μίλησε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στα στοιχεία της Eurostat που κατατάσσουν τη χώρα μας δεύτερη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «μετά την αρνητική πρωτιά που πέτυχε η χώρα μας μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. στην ανεργία (20,8%) ακολουθεί, δυστυχώς, νέα αρνητική διάκριση της Ελλάδας στη φτώχεια».

«Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., παρουσιάζοντας τα υψηλότερα ποσοστά σοβαρών υλικών στερήσεων των πολιτών: περισσότεροι από 2 στους 10 Έλληνες ζουν σε συνθήκες σοβαρής ανέχειας!», τονίζει ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως ακόμη και οι χώρες που ήταν σε μνημόνιο, εμφανίζουν πολύ μικρότερα αντίστοιχα ποσοστά φτώχειας συγκριτικά με την Ελλάδα.

«Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ενώ με ευθύνη της Κυβέρνησης η Ελλάδα παραμένει ουραγός στους κρίσιμους κοινωνικούς δείκτες. Με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς», καταλήγει ο τομεάρχης της Ν.Δ..

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση