HomeHL-9Η Περιφέρεια Κρήτης θα φιλοξενήσει τον ΣΕΤΕ στις Βρυξέλλες

Η Περιφέρεια Κρήτης θα φιλοξενήσει τον ΣΕΤΕ στις Βρυξέλλες

Τι ανακοινώθηκε στη συνάντηση εργασίας του Συνδέσμου στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες θα φιλοξενηθεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο πλαίσιο της ανάπτυξης των επαφών και των δράσεων του Συνδέσμου στην έδρα της Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη συνάντηση εργασίας που οργάνωσε ο Σύνδεσμος στον Άγιο Νικόλαο, στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Ξενοδόχων της Κρήτης, μέλη του και παραγωγικοί φορείς του νησιού, στο ξενοδοχείο «Porto Elounda».

«Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο ΣΕΤΕ να αναβαθμίσει τις επαφές και την παρουσία του στις Βρυξέλλες και εμείς από την πλευρά μας στο ξεκίνημα αυτό, θα φιλοξενήσουμε με χαρά στα γραφεία μας – που βρίσκονται στην οδό Σούμαν σε πολύ κεντρικό σημείο – τις συναντήσεις, επαφές και συσκέψεις που θα προγραμματίζετε στις Βρυξέλλες, στηρίζοντας την παρουσία σας εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, κατά τη συνάντηση, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο Σύνδεσμο και την Περιφέρεια Κρήτης, αποδεχόμενος την προσφορά.

sete-perifereia2

Στην τοποθέτησή του κατά τη συνάντηση, ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υλοποιεί η Περιφέρεια ενισχύοντας τις βασικές υποδομές και στηρίζοντας τον τουρισμό. Αναφέρθηκε στη βελτίωση της ασφάλειας και την αναβάθμιση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δίκτυου, καθώς και στα έργα για τη διαχείριση των στερεών και των υγρών αποβλήτων που ολοκληρώνονται στο νησί με δημόσια χρηματοδότηση. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάδειξη του αγροδιατροφικού μοντέλου και το συσχετισμό με τον τουρισμό, αναφέρθηκε στις δράσεις προβολής και ανάδειξης της Κρήτης και υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει την καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους παράγοντες του τουρισμού στο νησί για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία κι άλλων θέσεων εργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης ο οποίος παρουσίασε σε αδρές γραμμές τον τουριστικό σχεδιασμό που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης προωθώντας το νησί ως τουριστικό προορισμό (Brand name), ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

sete-perifereia

Όσον αφορά στις ανακοινώσεις του ίδιου του ΣΕΤΕ, επισημαίνονται τα εξής:

«Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, με τα μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς του προορισμού. Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Αμβράζης, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, κα. Ιωάννα Δρέττα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τη στρατηγική του ΣΕΤΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για την ουσιαστική διασύνδεση τομέων, όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού, που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα, μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω τουριστική προώθηση της Κρήτης, με τη συμβολή και της Marketing Greece, ενώ έγινε αναφορά στη δραστηριότητα του ΙΝΣΕΤΕ το οποίο πέραν των στατιστικών στοιχείων που επεξεργάζεται και μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα τουριστικά μεγέθη συνολικά και ανά προορισμό της χώρας, διοργανώνει μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων κατάρτισης σε τουριστικές περιοχές περιλαμβανομένης και της Κρήτης.

sete-perifereia4

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε σχετικά:

«Μαζί με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και τη Μarketing Greece, ο ΣΕΤΕ μέσα από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί σε προορισμούς της χώρας, επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να αναδείξει ζητήματα σε σχέση με πρακτικές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, την ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού, καθώς και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό.

Στην Κρήτη, πραγματοποιoύμε σήμερα τη δεύτερη επίσκεψή μας σε χρονικό διάστημα έξι μηνών -ενδεικτικό της βαρύτητας που έχει ο προορισμός για τις εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού του προϊόντος.  Eπ’ ευκαιρία της επίσκεψής μας θα ήθελα να σημειώσω ότι ο ΣΕΤΕ θα είναι σύμμαχος και συνεργάτης, σε όποια δράση δρομολογηθεί για την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων του προορισμού.  Σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής, η Marketing Greece συμβάλλει ήδη, με τις προωθητικές δράσεις που υλοποιεί, περιλαμβάνοντας και την Κρήτη στη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τουριστικής ζήτησης της χώρας. Στόχος των δράσεων αυτών, είναι η υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών για την αύξηση της μέσης δαπάνης των επισκεπτών, την άμβλυνση της εποχικότητας και την καλύτερη γεωγραφική κάλυψη του ταξιδιωτικού ρεύματος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση