HomeHL-WorldH Ρωσία άρχισε την παραγωγή των τουρκικών S-400

H Ρωσία άρχισε την παραγωγή των τουρκικών S-400

Η ρωσική εταιρία Rosoboronexport

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tην παραγωγή των συστημάτων αεράμυνας S-400 που θα παρήγγειλε η Τουρκία άρχισε η ρωσική εταιρία Rosoboronexport.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, Αλεξάντερ Μιχέεφ, «ξεκινήσαμε την εκτέλεση του συμβολαίου. Δεν μιλούμε για την παράδοση των S-400, εκείνο που ξεκίνησε είναι η παραγωγή τους. Υπάρχουν διάφορα στάδια, εμείς θα εκπληρώσουμε όλα όσα προβλέπονται».

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Τουρκία υπέγραψε επίσημα τη συμφωνία ύψους 2,5 δισ δολαρίων με τη Ρωσία για την παράδοση δύο συστοιχιών S-400 μέχρι τα , πρώτη χώρα -μέλος του ΝΑΤΟ που προβαίνει σε μια τέτοια αγορά εξοργίζοντας την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της Άγκυρας.

Μάλιστα προ ημερών το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την Τουρκία με κυρώσεις σε περίπτωση που κάνει πράξη τα σχέδιά της για την αγορά των ρωσικών S-400 – κίνηση που ο Ρώσος υπ Εξ Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «εκβιασμό» και «αθέμιτο ανταγωνισμό» υπέρ των αμερικανικών εταιρειών.

Στις 3 Απριλίου ο Ταγίπ Ερντογάν κι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπαν στην Άγκυρα ότι συμφώνησαν να συντομεύσουν την ημερομηνία παράδοσης.

Παράλληλα η Τουρκία επιδιώκει τη δημιουργία δικών της αντιπυραυλικών συστημάτων καθώς η συμφωνία περιλαμβάνει και τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση