HomeHL-SportsΓιάννης Σφαιρόπουλος: «Έχουμε άλλη μια ευκαιρία»

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Έχουμε άλλη μια ευκαιρία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις τόνισε ότι η ομάδα του έχει ακόμα μία ευκαιρία για να μείνει… ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Final-4.

«Σήμερα δεν ήμασταν όπως έπρεπε. Δεν ήμασταν δυνατοί και επιθετικοί και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση, ούτως ώστε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά την πρώτη περίοδο, βγήκαμε μπροστά πήραμε μια μικρή διαφορά, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν σε αυτό διάστημα οι παίκτες της Ζαλγκίρις, στην πρώτη περίοδο, δηλαδή τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ αυτά, τους κράτησαν μέσα στο παιχνίδι και είχαν και το προβάδισμα.

Είχαμε ένα πολύ κακό δεύτερο δεκάλεπτο που επηρέασε όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Εκεί και επιθετικά δεν λειτουργήσαμε σωστά, δεν παίξαμε ομαδικά, δεχθήκαμε πολλούς εύκολους πόντους, πολλά εύκολα καλάθια και κυρίως μέσα από τη ρακέτα. Ενώ έπρεπε να προφυλάξουμε τη ρακέτα, δώσαμε ένα 84% σε σουτ στο πρώτο ημίχρονο.

Με τέτοια ποσοστά και τέτοια άμυνα δεν μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη τύχη, στο ημίχρονο θέλαμε να αντιδράσουμε κάναμε μια προσπάθεια, στο 26’ φέραμε το παιχνίδι στους 7 πόντους εκεί όμως χάσαμε κάποια σουτ και ο Γιανκούνας έβαλε κάποια κρίσιμα σουτ και πήραν μια 2ψήφια διαφορά. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθουμε», ανέφερε και συνέχισε:

«Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο έχουμε άλλη μια ευκαιρία. Η Ζαλγκίρις προηγείται 2-1 και εάν παίξουμε και πάλι έτσι δεν έχουμε καμία τύχη. Πρέπει να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο, το πρόσωπο του δευτέρου αγώνα. Περιμέναμε μια αντίδραση από την Ζαλγκίρις ιδίως τώρα που είναι στο γήπεδό τους όμως έχουμε και την εμπειρία και τις ικανότητες να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, αρκεί όλοι να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού συνέχισε: «Από ένα σημείο και μετά μας έπιασε ένας πανικός, δεν είχαμε καθαρό μυαλό δεν ξέραμε τι να κάνουμε, τρέχαμε όπου να ‘ναι. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτό που έπρεπε και άμυνα και επίθεση. Οι πολλοί τραυματισμοί δεν είναι θέμα ενέργειας αλλά φόρμας.

Ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι σε καλή φόρμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που παίζουν με ενέσεις, πάλι τέσσερις παίκτες. Πρέπει να κάνουμε το παν για να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Πιο μαχητικό, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Αλλιώς…».

Διαφήμιση
Διαφήμιση