HomeHL-TOPΜε τις απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη των διακινητών

Με τις απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη των διακινητών

Συνολικά 21 άτομα στο εδώλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίστηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση του κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες από την Αίγυπτο στην Ιταλία μέσω Κρήτης.

Το κύκλωμα, με διεθνείς διασυνδέσεις, είχε εξαρθρωθεί από τις διωκτικές αρχές τον Μάρτιο του 2017.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 16 Απριλίου με πρώτους να καταθέτουν οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Στη σημερινή δίκη ξεκίνησαν οι απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων και οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Όπως εκτιμάται η ετυμηγορία θα υπάρξει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου.

Για την υπόθεση του κυκλώματος κατηγορούνται συνολικά 21 άτομα, μεταξύ των οποίων 15 αλλοδαποί. Ανάμεσα στους Έλληνες που συμμετείχαν στο παράνομο κύκλωμα διακίνησης βρίσκεται και ένας 47χρονος αρχιφύλακας ο οποίος εκτελούσε χρέη «πληροφοριοδότη» προς τους επικεφαλής του κυκλώματος.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους κατηγορούμενους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν μεταξύ άλλων στη συγκρότηση και διεύθυνση οργάνωσης περισσοτέρων των τριών ατόμων με σκοπό την επιδίωξη διάπραξης κακουργημάτων, της εκβίασης, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα και της παράνομης μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά από το εξωτερικό και παραλαβή από σημεία εισόδου με σκοπό την προώθηση στο εσωτερικό της χώρας και σε έδαφος κράτους μέλους Ε.Ε. πολιτών τρίτων χωρών.

Κατά την παραμονή τους στην Κρήτη οι μετανάστες που διακινούνταν από τα μέλη του κυκλώματος φιλοξενούνταν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, ακόμη και σπηλιές κάτω από άθλιες συνθήκες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση