HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση για τις εξαγωγές στην Κρήτη

Εκδήλωση για τις εξαγωγές στην Κρήτη

Από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων στο Επιμελητήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των εξαγωγέων και των εν δυνάμει εξαγωγέων στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η παγκόσμια οικονομική κρίση και να τους βοηθήσει να διευρύνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: “Οι δυνατότητες ανάπτυξης της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, αποτελεί ένα μείζον θέμα το οποίο βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων και του φορέα μας. Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αναπτύσσουμε συνεχώς πρωτοβουλίες και δράσεις, για να στηρίξουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα τώρα, εν μέσω της κρίσης η προτεραιότητά όλων μας, είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να δοθούν κίνητρα, για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα να βρουν το δρόμο τους στις ξένες αγορές. Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα από ένα δίκτυο ενημέρωσης για εξωστρεφή ανάπτυξη, με τη συνέργια των επιχειρήσεων και των φορέων τους, των συνδέσμων εξαγωγέων και των επιμελητηρίων.”

img_1691

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης Αλκιβιάδης, έκανε παρουσίαση των εξαγωγικών στοιχείων της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2017, αναλύοντας ξεχωριστά τις εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από το Νομό Ηρακλείου κατά το τελευταίο διάστημα. Επίσης, έγινε σύντομη παρουσίαση των εξαγωγών από το 2011, με ειδική αναφορά σε συγκεκριμένες αγορές της Ε.Ε. αλλά και Τρίτων Χωρών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η εξαγωγή των Κρητικών προϊόντων προς τις χώρες αυτές ακολουθούν μία σταθερή ανοδική πορεία.

Η επεξεργασία των στοιχείων από τον ΣΕΚ ανέδειξε ότι υπάρχουν αγορές οι οποίες αποτελούν ευκαιρίες για τους Κρήτες εξαγωγείς. Επίσης, φάνηκε καθαρά ότι είναι αναγκαιότητα πλέον η αλλαγή κάποιων παραγωγικών προτύπων για να μην υπάρχει μονοκαλλιέργεια, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τους προβληματισμούς τους και τις απόψεις τους και να συζητήσουν με τους ομιλητές.

Η εν λόγω εκδήλωση προστέθηκε στο σύνολο των δράσεων του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, στοχεύοντας στην αποτελεσματική πληροφόρηση των επιχειρηματιών για τα νέα της αγοράς, προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές και να διευρύνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται και για τους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση