Γνωστός αθλητικός παράγοντας του Ηρακλείου φαίνεται ότι ήταν έτοιμος να «σπρώξει» στην αγορά μεγάλες ποσότητες προϊόντων «μαϊμού».

Οι αστυνομικές αρχές, μετά από ημέρες παρακολούθησης, εντόπισε σήμερα τον δράστη οδηγώντας τον στο αστυνομικό μέγαρο για περαιτέρω ανάκριση.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για… οικογενειακή επιχείρηση καθώς οι αρχές έχουν συλλάβει τόσο τον ίδιο, όσο τον γιο του και τον αδερφό του.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή όπου ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για την Πέμπτη για ν’ απολογηθούν.

Την ίδια ώρα, από την καταμέτρηση των προϊόντων «μαϊμού» φαίνεται ότι η ποσότητα ξεπερνά τις δεκάδες χιλιάδες.

Ο συγκεκριμένος αθλητικός παράγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις τοπικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η επίσημη ανακοίνωση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων .

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, πρωινές ώρες σήμερα (24.04.2018) από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί ηλικίας 24, 47 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

proionta-maimou3

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε σήμερα (24-04-2018), ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικό χώρο σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι τρεις ημεδαποί, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν (29.125) αντίγραφα προϊόντων απομίμησης (υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, βαλίτσες, γυαλιά ηλίου, κλπ.), διαφόρων εταιρειών.

Κατασχεθέντα πειστήρια παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών, υπερβαίνει τα (3.000.000) ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση