HomeHL-9Δίκης συνέχεια για το κύκλωμα των μεταναστών με “πληροφοριοδότη” αστυνομικό

Δίκης συνέχεια για το κύκλωμα των μεταναστών με “πληροφοριοδότη” αστυνομικό

Συνολικά 21 κατηγορούμενοι, Έλληνες και αλλοδαποί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τα μέλη του κυκλώματος, που διακινούσε εκατοντάδες μετανάστες από την Αίγυπτο προς την Ιταλία, μέσω Κρήτης και εξαρθρώθηκε σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές τον Μάρτιο του 2017.

Η δίκη ξεκίνησε στις 16 Απριλίου με τις καταθέσεις αστυνομικών και λιμενικών, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος και διεκόπη για να συνεχιστεί σήμερα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά 21 άτομα, ανάμεσα τους 15 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων και έξι Έλληνες εκ των οποίων ένας 47χρονος αρχιφύλακας, που υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της ενδοχώρας του Ηρακλείου και είχε το ρόλο του “πληροφοριοδότη”.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τα μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων οι 18 βρίσκονται στη φυλακή, είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν μεταξύ άλλων στη συγκρότηση και διεύθυνση οργάνωσης περισσοτέρων των τριών ατόμων με σκοπό την επιδίωξη διάπραξης κακουργημάτων της εκβίασης, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα και της παράνομης μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά από το εξωτερικό και παραλαβή από σημεία εισόδου με σκοπό την προώθηση στο εσωτερικό της χώρας και σε έδαφος κράτους μέλους Ε.Ε. πολιτών τρίτων χωρών.

Όπως είχε διαπιστωθεί, οι 21 κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα , που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη και τελικό προορισμό την Ιταλία.

Κατά την παραμονή τους στην Κρήτη οι μετανάστες φιλοξενούνταν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, ακόμη και σπηλιές κάτω από άθλιες συνθήκες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση