HomeHL-WorldΠολύνεκρο τροχαίο στη Βόρεια Κορέα – Δεκάδες Κινέζοι τουρίστες νεκροί

Πολύνεκρο τροχαίο στη Βόρεια Κορέα – Δεκάδες Κινέζοι τουρίστες νεκροί

Δημοφιλής τουριστικός προορισμός για πολλούς Κινέζους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες Κινέζοι τουρίστες επέβαιναν σε λεωφορείο που ενεπλάκη σε τροχαίο στη Βόρεια Κορέα, το οποίο προκάλεσε «βαρύ» απολογισμό, γνωστοποίησε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κινέζοι διπλωμάτες μετέβησαν εσπευσμένα στην περιοχή, στην επαρχία Βόρεια Χουάνγκχε, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα το απόγευμα της Κυριακής, πρόσθεσε τo ΥΠΕΞ της Κίνας, χωρίς να δώσει σαφή απολογισμό νεκρών και τραυματιών.

Τα αγγλόφωνο δίκτυο της κινεζικής δημόσιας τηλεόρασης ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter ότι λεωφορείο έπεσε από γέφυρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι, αλλά διέγραψε κατόπιν το μήνυμα από τη ροή αναρτήσεών του.

Η επαρχία όπου έγινε το τροχαίο γειτονεύει με τη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα είναι δημοφιλής, μολονότι ασυνήθιστος, τουριστικός προορισμός για πολλούς Κινέζους.

Κατά εκτιμήσεις του νοτιοκορεατικού Korea Maritime Institute, ο τουρισμός εισφέρει έσοδα 44 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το 80% των τουριστών στη Βόρεια Κορέα είναι Κινέζοι.

Η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι 237.000 πολίτες της επισκέφθηκαν τη Βόρεια Κορέα το 2012, αλλά σταμάτησε να δίνει στη δημοσιότητα σχετικές στατιστικές το 2013.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση