Την ενοχή του 35χρονου κτηνοτρόφου από τα Κεραμειά αποφάσισε το απόγευμα κατά πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού, επίσης κτηνοτρόφου από τα Ροδωπού, ο οποίος είχε τραυματιστεί θανάσιμα μετά τα πυρά που δέχθηκε στον κόμβο των Μουρνιών Χανίων τον Ιανουάριο του 2012.

Πρωτόδικα, ο 35χρονος δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών για τη δολοφονία του άτυχου 25χρονου.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει θανάσιμα με την καραμπίνα του το νεαρό κτηνοτρόφο, αλλά ήθελε μόνο να φοβίσει τόσο τον ίδιο όσο και τον αδερφό του με αφορμή τις μεταξύ τους εντάσεις για τα βοσκοτόπια της περιοχής.

Ο εισαγγελέας το μεσημέρι είχε προτείνει την ενοχή του 35χρονου για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση , αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του θύματος και του ξαδέλφου του. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δικαστές και ένορκοι εισάκουσαν την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασαν τον κτηνοτρόφο.

Υπενθυμίζεται ότι το φονικό είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2012, όταν ο 35χρονος κατηγορούμενος έκλεισε με το αυτοκίνητο του το δρόμο στον 25χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος κινείτο επίσης στην περιοχή κοντά στον κόμβο των Μουρνιών και με καραμπίνα τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Παρόντες στο τραγικό περιστατικό ήταν τόσο ο αδερφός του θύματος όσο και ένας φίλος του, οι οποίοι και αναγνώρισαν το δράστη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση