HomeHL-9Στην Περιφέρεια ο Νίκος Κακλαμανάκης – Συζήτηση για τον ναυταθλητισμό

Στην Περιφέρεια ο Νίκος Κακλαμανάκης – Συζήτηση για τον ναυταθλητισμό

Τι συζήτησε με τον Σταύρο Αρναουτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την στήριξη και την ανάδειξη του ναυταθλητισμού στην Κρήτη, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.

Ο κ. Κακλαμανάκης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη συνοδευόμενος από τον Κωστα Αντωνακάκη προπονητή Ιστιοπλοίας – Ιστιοσανίδας και τον Γεώργο Χριστοδουλάκη Πρόεδρο του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Ηρακλείου «Φιλοξένια». Πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, η συνάντηση είχε στο επίκεντρο και την συζήτηση γύρω από τη δυναμική παρουσία της Κρήτης στα θαλάσσια αθλήματα και την περαιτέρω ανάπτυξή τους με «σταθερά βήματα και στοχευμένες δράσεις», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

image-1

Ο Νίκος Κακλαμανάκης παρουσίασε στον Περιφερειάρχη το όραμα του για το ναυταθλητισμό, λέγοντας οτι η Κρήτη μπορεί να καταστεί διεθνές κέντρο, καθώς διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα – θεία δώρα που ειναι ο ήλιος, η θάλασσα, ο άνεμος. Ο κορυφαίος Έλληνας ναυταθλητής,συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει τη φλόγα του αθλητισμού στα νέα παιδιά ως ειδικός ομιλητής (motivotional speaker). Μεταδίδει τις εμπειρίες του, δίνοντας κίνητρα στα νέα παιδιά ν’ ανακαλύψουν τη σχέση με τη θάλασσα και το ναυταθλητισμό, ακολουθώντας θετικά πρότυπα ζωής και δράσης. Το έργο αυτό παρουσίασε επίσης στον Περιφερειάρχη ο οποίος συνεχάρη τον κ. Κακλαμανάκη υπογραμμίζοντας την μεγάλη αξία που αποκτά για τη νέα γενιά η προσπάθεια αυτή. Ανέφερε δε πως η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας, αναμόρφωσης και συντήρησης αθλητικών δομών σε όλο το νησί, με στόχο η νεολαία της Κρήτης να έχει τη δυνατότητα για δημιουργική διέξοδο στον αθλητισμό.

image-2

Ο χρυσος Ολυμπιονικης, επονομαζόμενος «γιος του ανέμου», εξέφρασε την αγάπη του για την Κρήτη και τους ανθρώπους της, διατηρώντας με το νησί τόσο συγγενικούς, όσο και αθλητικούς δεσμούς. Άλλωστε, λογίζεται Κρητικός καθώς έχει  παντρευτεί απο το νησί μας οπου και ζει με την οικογένειά του. Αλλά και πολύχρονη, γεμάτη διακρίσεις πορεία διεθνών διακρίσεων και παγκόσμιας αναγνώρισης ξεκίνησε από την Κρήτη, για να τον οδηγήσει ν’ανέβει το 1996 στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στην Ατλάντα, ενώ το 1997 έκανε τον διάπλου του Αιγαίου ξεκινώντας από το Σούνιο, τερματίζοντας δύο μέρες μετά στην Κρήτη.

image-3

Σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής και αργυρός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα του 2004, υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κακλαμανάκης ήταν εκείνος που άναψε τη φλόγα των αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση