HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Η χρηματοδότηση τελειώνει, αλλά οι δεσμεύσεις παραμένουν»

Αυγενάκης: «Η χρηματοδότηση τελειώνει, αλλά οι δεσμεύσεις παραμένουν»

Από Λάρισα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το μίγμα πολιτικής, που μειώνει μισθούς και συντάξεις, που εξουθενώνει κάθε μέρα τους φορολογούμενους, φέρει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Δεν έχει καμία σημασία αν το πρόγραμμα τυπικά λήξει το Σεπτέμβριο ή το Δεκέμβριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σε Συνέντευξη Τύπου στο Ν. Λάρισας, σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας.

Ο Γραμματέας της ΝΔ ανέφερε: «Το πρόγραμμα που η Κυβέρνηση αυτή εμφανίζει ως αναπτυξιακό δεν μας δεσμεύει. Ένα σχέδιο με τολμηρές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Ένα σχέδιο το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην Παιδεία και στην ανάγκη να παντρέψουμε τις δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας με το παραγόμενο αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Και εκεί είμαστε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα ακόμη. Ένα σχέδιο το οποίο δίνει έμφαση στη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για καλύτερες παροχές Υγείας. Και βέβαια βάζει πολύ ψηλά στην προτεραιότητά του την ασφάλεια του πολίτη ως προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής δραστηριότητας.».

l-avgenakis_larissa_1

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι: «είναι προφανές ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία σε αυτό το πεδίο. Και είναι απαραίτητο η Ελλάδα να στέλνει ένα στιβαρό και σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Νομίζω ότι επείγει να υπάρξει ένας κυβερνητικός συντονισμός, ώστε τουλάχιστον τα διάφορα κέντρα να περιγράφουν με τον ίδιο τρόπο τα πραγματικά περιστατικά. Έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Τα Ίμια -όπως και κάθε άλλη νησίδα την κυριαρχία της οποίας αμφισβητεί η Άγκυρα- είναι ελληνικά.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι Άγκυρα δοκιμάζει τα διπλωματικά ανακλαστικά, την επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά και την πολιτική αποφασιστικότητα της χώρας μας. Και γι’ αυτό ακριβώς υποστηρίζουμε ότι και η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για όσα συμβαίνουν, τα οποία δεν θεωρούμε τυχαίο ότι συμβαίνουν μετά το ταξίδι του κ. Ερντογάν στην χώρα μας το οποίο μάλιστα οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς εμφάνισαν ως άκρως επιτυχημένο. Σκεφτείτε δηλαδή να ήταν αποτυχημένο τι θα συνέβαινε…»

l-avgenakis_larissa_3

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη που προσπαθεί να δημιουργήσει η Κυβέρνηση: «Διαφωνούμε ριζικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να καθιερώσει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Διότι η απλή αναλογική στους Δήμους και τις Περιφέρειες θα προκαλέσει  πλήρη ακυβερνησία. Πως θα ασκεί διοίκηση ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος όταν δεν θα έχει πλειοψηφία στο Περιφερειακό και το Δημοτικό συμβούλιο; Βεβαίως εκείνο που η Νέα Δημοκρατία στέλνει ως μήνυμα είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια με την Αυτοδιοίκηση».

l-avgenakis_larissa_4

Διαφήμιση
Διαφήμιση