HomeHL-WorldΦονική επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ

Φονική επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 31 νεκροί και 56 τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 31 νεκροί είναι ο τελευταίος απολογισμός του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν και περισσότεροι από 56 οι τραυματίες μετά από επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ. Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ακριβώς έξω από το κέντρο.

Η επίθεση έρχεται μετά από μερικές εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στην Καμπούλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών.

Ο Ασμάτ Στανεκζάι, σύμβουλος του αρχηγού της αστυνομίας της Καμπούλ, είπε ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν αλλά ο απολογισμός πιθανότατα είναι μεγαλύτερος.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τέσσερις σορούς που βρίσκονται σε έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αγφανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διαξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα. Αυτή η μειονότητα αλλά και γενικότερα οι σιίτες στο Αφγανιστάν έχουν μπει στο στόχαστρο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους πολλές φορές.

Protothema.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση