HomeΚΟΣΜΟΣΗ Ευρώπη απειλεί με κυρώσεις την Βενεζουέλα

Η Ευρώπη απειλεί με κυρώσεις την Βενεζουέλα

Για τις προεδρικές εκλογές - εξπρές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε ότι μπορεί να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Βενεζουέλα, απειλώντας με «κατάλληλα μέτρα», αν η δημοκρατία στη Βενεζουέλα υπονομευθεί από τις προεδρικές εκλογές οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε σε δήλωσή της την λύπη της για τον τρόπο που οι αρχές υπό τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο συγκάλεσαν τις προεδρικές εκλογές της 20ης Μαΐου, χωρίς να υπάρχει συναίνεση όσον αφορά «τους όρους για μια αξιόπιστη εκλογική διαδικασία η οποία να περιλαμβάνει όλους».

Η κ. Μογκερίνι πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρακολουθήσει στενά την εκλογική διαδικασία και τις σχετικές εξελίξεις στο πεδίο και παραμένει έτοιμη να αντιδράσει με κατάλληλα μέτρα σε οποιαδήποτε απόφαση ή δράση μπορεί να συνεχίσει να υπονομεύει τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα».

Η ίδια πρόσθεσε ότι πρέπει να επιτραπεί σε όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν σε δίκαιες εκλογές.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς είπε σε περιφερειακούς ηγέτες ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να απομονωθεί ο Ν. Μαδούρο και ότι η Ουάσινγκτον δεν θα καθήσει να παρακολουθεί αμέτοχη ενώ η Βενεζουέλα καταρρέει.

Η Ε.Ε. επέβαλε στα τέλη του 2017 κυρώσεις στη Βενεζουέλα, κατηγορώντας τον Ν. Μαδούρο για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση