HomeΕΛΛΑΔΑΣαντορινιός: Δεν είναι πατριωτικό να βάζεις μια σημαία και να την παρατάς

Σαντορινιός: Δεν είναι πατριωτικό να βάζεις μια σημαία και να την παρατάς

Είπε ότι «αξίζει να πανηγυρίσεις γιατί θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κριτική στους τρεις νέους που ύψωσαν σημαίες σε πέντε νησιά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων άσκησε ο υφυυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός μια ημέρα μετά τα όσα είπε από τη Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 «το πού μπαίνει μια σημαία είναι ένα σύμβολο που πρέπει να την υπερασπίζεσαι και να το παρατάς και όχι να το βάζεις όπου θέλεις. Αυτό είναι πατριωτική στάση».

«Αν με τις πράξεις σου μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα στη σημαία και τη χώρα σου δεν είναι πατριωτική πράξη. Τέτοια ζητήματα και ιδίως σε τέτοιες περιοχές συνιστούν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν πρέπει να παίζουμε όλοι με θέματα εξωτερικής πολιτικής» συμπλήρωσε για το θέμα ο κ. Σαντορινιός.

Κληθείς να σχολίασει την κριτική του Νίκου Φίλη για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο την Τρίτη, ο κ. Σαντορινιός υποστήριξε ότι «στο Καστελόριζο δεν πηγαμε για να πανηγυρίσουμε αλλά για να εγκαινιάσουμε ένα έργο πνοής για το νησί». Ωστόσο είπε ότι «αξίζει να πανηγυρίσεις γιατί η Εληλάδα θα αποκτήσει βαθμούς ελευθερίας και θα σταματήσουν να υπάρχουν Μνημόνια». Ως παράδειγμα ελευθερίας χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού – αν και στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι «δεν ξέρω αν έχει συμφωνηθεί» – και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που, όπως είπε, «έχει συμφωνηθεί.

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από το Μνημόνιο» πρόσθεσε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής.

Όσον αφορά, τέλος, την απεργία της ΠΝΟ που συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «δεν έχει αντικείμενο» συμπληρώνοντας ότι «σήμερα θα υπάρξουν συναντήσεις για να βρούμε λύση».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση