HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈως 31 Μαΐου η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ

Έως 31 Μαΐου η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» προβλέπει τη σύσταση δύο θυγατρικών της ΔΕΗ, μία για τα περιουσιακά στοιχεία στον Βορρά (Μελίτη Φλώρινας) και άλλη μία για τον Νότο (Μεγαλόπολη).

Σε κάθε μία θα περιέλθουν οι εγκαταστάσεις, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης από ορυχεία καθώς και το σύνολο της σχετικής αδειοδότησης.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του έτους οι μονάδες προς μεταβίβαση θα έχουν λάβει κάθε άδεια για τη λειτουργία τους, στη βάση όσων προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Σε ό,τι αφορά τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου, θα προκηρυχθεί μέσω ανοικτής, διεθνούς, δημόσιας πρόσκλησης από την ΔΕΗ Α.Ε. έως την 31η Μαΐου.

Όπως σημειώνεται στο νομοσχέδιο, οι νέες εταιρείες δεν δύνανται να προχωρήσουν σε απολύσεις για έξι χρόνια. Στις νέες εταιρείες θα μεταφερθεί το απαραίτητο προσωπικό ώστε να λειτουργούν κανονικά τα εργοστάσια και ορυχεία, σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΗ. Το υπόλοιπο προσωπικό θα μετακινηθεί σε άλλες θυγατρικές του ομίλου ΔΕΗ ή θα επωφεληθεί προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση