HomeHL-GreeceΤσελίκ για Καμμένο: Ένας πολιτικός κωμικός που νομίζει ότι είναι υπουργός πολέμου!

Τσελίκ για Καμμένο: Ένας πολιτικός κωμικός που νομίζει ότι είναι υπουργός πολέμου!

Επίθεση ενάντια στην Ευρώπη αλλά και στην Κύπρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατά της Ελλάδας και της Κύπρου στρέφει τα πυρά του σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, παίρνοντας αφορμή από την έκθεση της ΕΕ.

Αναφερόμενος στον υπουργό Έθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο Τσελίκ είπε: «Ο πολιτικός κωμικός, ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, είδαμε σε ποιες προβοκάτσιες έβαλε την υπογραφή του τον τελευταίο μήνα. Ο υπουργός Άμυνας επειδή είναι εθνικιστής, νομίζει οτι είναι υπουργός πολέμου και πραγματοποιεί προβοκατόρικες ενέργειες που βλάπτουν την Ελλάδα».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην οποία επιτέθηκε εναντίον της Ευρώπης για την έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, τόνισε αρχικά ότι δεν αποδέχεται η Τουρκία τις κατηγορίες για «απομάκρυνση από τις αξίες της ΕΕ», αλλά το χαρακτηρίζει κριτική την οποία η Τουρκία μπορεί να αποδεχτεί.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έστειλε επιστολή στην Κομισιόν στην οποία θα προτείνει να μπει στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρώπης και το PKK. Ζητά την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων σε αυτό το θέμα, αναφέροντας ότι η Ευρώπη σώθηκε από την Τουρκία, στο θέμα της μετανάστευσης. «Η Τουρκία προσφέρει ασφάλεια στην ΕΕ», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Κύπρο, κάνοντας επίθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η ΕΕ είναι όμηρος της Νότιας Κύπρου», ανέφερε ο Τσελίκ και συμπλήρωσε ότι δεν έχει δικαίωμα η Κύπρος για μονομερείς αποφάσεις στην περιοχή, αναφερόμενος στο θέμα τις εξόρυσης.

Τέλος, ο κ. Τσελίκ ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος και ότι το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν αντικατοπτρίζει την αντικειμενικότητα που απαιτείται.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση