Δεμένα θα είναι σήμερα τα πλοία σε ολόκληρη την χώρα, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η απεργία ξεκίνησε στις 6 το πρωί και λήγει αύριο ενώ αφορά όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία των αγροτών της Κρήτης βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχουν μία συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή.

Οι αγρότες, δηλώνουν οργισμένοι καθώς βλέπουν για μία ακόμα φορά τα προϊόντα τους να μένουν στοιβαγμένα στις αποθήκες με κίνδυνο, όπως λένε, να σαπίσουν σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί.

Τι γίνεται με το πλοίο ασφαλείας

Κάθε φορά που η ΠΝΟ προχωρά σε απεργία επανέρχεται το θέμα του πλοίου ασφαλείας που ζητούν εδώ και χρόνια αγρότες και φορείς της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα θέμα που – όπως αναφέρουν οι αγρότες – είναι αναγκαίο ώστε, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που η απεργία της ΠΝΟ έχει μεγάλη διάρκεια, να μην σαπίζουν τα προϊόντα τους και να μην πλήττονται οι εξαγωγές.

Πριν λίγες ημέρες, που έγινε γνωστή η είδηση της απεργίας της ΠΝΟ, οι αγρότες ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός δέχθηκε τους αγρότες ωστόσο στελέχη της ΠΝΟ αρνήθηκαν να συμμετέχουν με αποτέλεσμα για μία ακόμα φορά το πλοίο ασφαλείας να βρίσκεται στον… αέρα!

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία των αγροτών για να δουν τον υπουργό

Στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα αντιπρόσωποι αγροτών της Κρήτης οι οποίοι θα συναντηθούν με τους δημάρχους του νησιού που βρίσκονται στην πρωτεύουσα εξαιτίας της ΚΕΔΕ με πρόθεση να διευθετηθεί το ζήτημα ενώ θα επιδιώξουν και δια ζώσης συνάντηση με τον Υπουργός Ναυτιλίας.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε κατά την χθεσινή τους συνάντηση να μιλήσει με τον κ. Κουρουμπλή προκειμένου να οριστεί το «ραντεβού» με τους αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγρότες θα ζητήσουν την στήριξη του Υπουργείου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νησιού για την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, στην περίπτωση που παραταθεί η απεργία της ΠΝΟ. Η πρότασή τους είναι να υπάρχει ένα πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου κι ένα από τη Σούδα και το αντίστροφο από τον Πειραιά σε καθημερινή βάση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση