HomeΚΡΗΤΗΕγκατάσταση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών στα κρεοπωλεία

Εγκατάσταση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών στα κρεοπωλεία

Επιστολή Σωκράτη Βαρδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου και Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με την οποία ζητεί την παράταση της προθεσμίας για την προσαρμογή στον νόμο 4492/17, των καταστημάτων λιανικής πώλησης κρέατος.

Σύμφωνα με τον νόμο 4492/17 και τις διατάξεις που προβλέπουν την υποχρεωτική επισήμανση καταγωγής – προέλευσης κρέατος, οι επιχειρήσεις, όπως τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν τμήμα κρεοπωλείου, πρέπει να αναγράφουν το είδος κρέατος, τη χώρα καταγωγής ή τις χώρες εκτροφής, στα παραστατικά που εκδίδονται από το φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό που χρησιμοποιούν, όπως ταμειακές μηχανές, φορολογικοί εκτυπωτές κ.λ.π., ολογράφως ή με συντομογραφία, καθώς και το βάρος των πωλούμενων ποσοτήτων.

Επιπλέον σύμφωνα με την ΚΥΑ 1384/41293 που εκδόθηκε στις 28 Μαρτίου 2018, ο χρόνος προσαρμογής είναι μέχρι 18 Απριλίου 2018.

Με δεδομένο τον στόχο της Κυβέρνησης, για πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων, την ενδυνάμωση των παραγωγών και των καταναλωτών, όπως αποτυπώνεται και στον Ν. 4492/2017 και με δεδομένη την ανάγκη για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, σε ότι αφορά και τα παρασκευάσματα κρέατος, ο κ. Βαρδάκης με την επιστολή του ζητεί από τους αρμόδιους Υπουργούς να παραταθεί η προθεσμία της 18ης Απριλίου, με στόχο την πλήρη προσαρμογή των καταστημάτων λιανικής και την προστασία καταναλωτών και παραγωγών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση