HomeHL-PsilaΣτα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ξανά στην ίδια φωλιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφτασαν τα χελιδόνια…ξεκινά και επίσημα η Άνοιξη, έλεγαν οι παλιοί, αναμένοντας το συμπαθέστατο πτηνό να κάνει την εμφάνιση του.

Το μεγαλείο της φύσης για άλλη μια φορά μας αφήνει άφωνους, αφού τα χελιδόνια που εγκαταλείπουν τη χώρα μας το φθινόπωρο για να πάνε σε πιο ζέστες χώρες, επιστρέφουν κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο, στις ίδιες φωλιές, που είχαν χτίσει την προηγούμενη χρονιά.

xelidonia1

Έτσι συνέβη και με το ζευγάρι των χελιδονιών των φωτογραφιών μας, που επέστρεψαν μετά το τόσο μακρινό τους ταξίδι στη φωλιά που είχαν χτίσει πέρυσι, αφού οι ιδιοκτήτες του σπιτιού φρόντισαν να παραμείνει ως έχει, χωρίς να παρέμβουν, για να την βρουν ακριβώς, όπως την άφησαν…

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χελιδόνια διανύουν περίπου 10.000 χλμ για να έρθουν σε μας. Ξεκινούν από την Αφρική σε μεγάλα σμήνη για να φτάσουν εδώ την άνοιξη.Το ίδιο μεγάλο ταξίδι κάνουν και το φθινόπωρο, όταν φεύγουν από την Ελλάδα.

xelidonia2

Συνολικά δηλαδή μπορεί να ταξιδέψουν περίπου 20.000 χλμ για να έρθουν εδώ και να επιστρέψουν στην Αφρική!

Το μεγάλο ταξίδι των χελιδονιών διαρκεί αρκετές εβδομάδες. Πριν ξεκινήσουν από την Αφρική, πρέπει να είναι γεμάτα ενέργεια, δηλαδή να έχουν φάει πολλά πλούσια μυγογεύματα! Εξάλλου, ένα τέτοιο ταξίδι απαιτεί αρκετές στάσεις για ξεκούραση, νερό και φαγητό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση